Hlavní obsah

Hvězdami nabitý Bílý balet tápe a Pepe po porážce s Atlétikem prosí fanoušky: Nepískejte!

Madrid

Znovu propadli. Ve třetím ligovém zápase si fotbalisté Realu Madrid připsali už druhou porážku a to znamená, že po sobotních zápasech La Ligy klesl hvězdami nabitý Bílý balet až na dvanáctou příčku tabulky. Po domácí prohře 1:2 s městským rivalem Atlétikem se z ochozů Santiago Bernabéu ozval ohlušující pískot fanoušků, kteří nemohli být s výkonem svých oblíbenců ani zdaleka spokojeni. Samotní fotbalisté přitom žádají o větší podporu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo po jedné z neproměněných šancí v duelu s Atlétikem Madrid.

Článek
Fotogalerie

V Madridu přes léto odstartovali novou éru Galácticos. Kádr Realu Madrid totiž doznal výrazných změn - přišly hvězdy z mistrovství světa Toni Kroos, James Rodríguez, Keylor Navas či Javier Hernández a do kádru se už nevešly opory typu Ángela di Maríi nebo Xabiho Alonsa. Jiné útočiště si našli i útočník Álvaro Morata a brankář Diego López.

A v souhře nového Realu Madrid se změny výrazně projevily. Kouč Carlo Ancelotti pozměnil herní systém, ale dosavadní ligové výsledky příznivce Bílého baletu nepotěšily. Zatímco největší konkurent Barcelona je s devíti body stoprocentní, královský klub se krčí na dvanácté příčce.

„Není to ideální, jenže nesmíme podlehnout panice. Musíme se zvednout, nicméně už teď je nám jasné, že nebude lehké ligu vyhrát. Fanoušci mají pravdu, ale místo pískání a bučení spíš potřebujeme jejich podporu," žádal po sobotní porážce 1:2 s Atlétikem stoper Pepe.

Bílý balet v sobotním derby pouze dotahoval náskok soupeře. Už v desáté minutě se po centru Kokeho od rohového praporku prosadil hlavičkující Tiago. O čtvrt hodiny později sice po faulu Siqueiry na Ronalda portugalský kanonýr z pokutového kopu srovnal na 1:1, ale poslední slovo měli opět hosté. Tři body pro Atlétiko vystřelil v 76. minutě po centru Juanfrana přesnou střelou k tyči střídající Arda Turan.

Real sráží zbytečné chyby i standardky

„Pískot našich fanoušků jsem slyšel," přiznal po utkání Ancelotti. „Bohužel děláme zbytečné chyby, dostáváme góly ze standardních situací. Jsou chvíle, kdy vám zápas nevyjde. Teď je na čase s tím něco udělat," dodal italský kouč ve službách Realu.

„Dvě ztráty na začátek sezóny jsme si určitě nepřáli. Výsledek je možná trochu nefér, ale to se prostě ve fotbale stává," konstatoval brankář Iker Casillas.

Trenér Atlétika Diego Simeone si liboval, že mu v sobotním šlágru vyšla první dvě střídání. „První poločas byl z naší strany dobrý, ale později se mi nelíbilo, jak tým hraje. Koke se v druhém poločase dostal více do středu hřiště, střídající Arda Turan vnesl do naší hry kreativitu a Griezmann větší tempo. Tyhle taktické změny se nám vyplatily - pak už jsme hráli přesně podle našich představ," chválil argentinský kouč. Los Colchoneros patří se sedmi body druhá příčka.

Reklama

Související témata: