Hlavní obsah

Z Neymara je zase fantom. Je to fantastický hráč, chválí Brazilce barcelonský kouč

Barcelona

Jsem zpátky ve skvostné formě. Toto poselství zvěstuje do světa útočník fotbalové Barcelony Neymar. Brazilec, který si ze čtvrtfinálového duelu s Kolumbií na MS odnesl prasklý obratel a dlouhé týdny marodil, znovu září.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Neymar rozhodl o výhře Barcelony nad Bilbaem.

Článek

Poté, co gólem a asistencí přispěl k dvěma výhrám národního týmu, rozhodl dvěma trefami sobotní duel španělské ligy proti Bilbau (2:0). „Je fantastické, že se mi povedlo dát dva góly a pomohl jsem týmu k výhře. Těší mě to o to víc, že jsem byl po návratu z reprezentačního srazu unavený, cestování bylo hodně," řekl Neymar pro web Barcy.

S Brazílií absolvoval v předešlých dnech cestu do Spojených států, kde se Kanárci střetli s Kolumbií a Ekvádorem (výhry 1:0). Proti Bilbau ho trenér Luis Enrique poslal na hřiště po hodině hry za bezbrankového stavu. Za vydatné pomoci Lionela Messiho, který po zranění nastoupil prvně od konce srpna, se Neymar pasoval na hrdinu zápasu.

Enrique: Messi umí věci, které nejdou udělat ani na playstationu

„Neymar je fantastický hráč. Je terčem až brutálního tlaku jak ve své zemi, tak v klubu, ale dokáže ho ustát. Věřím, že se díky tvrdé práci stane jedním z nejlepších hráčů na světě," uvedl trenér Barcelony Luis Enrique, který vzápětí chrlil ódy i na Messiho, jenž obě branky připravil.

„Messi je nejlepším hráčem nejen pro své góly, nýbrž i díky asistencím. Pokud by chtěl být nejlepším obráncem, byl by jím. Umí věci, které snad nejdou udělat ani na playstationu. Je opravdu jedinečný," rozplýval se Enrique.

Když se k Messimu přidá Neymar, jako s Bilbaem, jsou nezastavitelní. „Neustále pracujeme na naší souhře, myslím, že je to lepší a lepší. Tohle je můj druhý rok v Barceloně, cítím se tady skvěle, navíc tu mám za parťáka Lionela," uzavřel Neymar.

Reklama

Související témata: