Hlavní obsah

Vítěz Ligy mistrů Real Madrid dluží už přes 16 miliard korun

Madrid

Jen málokterý úspěch bývá zadarmo a každá sranda něco stojí. Své o tom moc dobře vědí v Madridu. Tamní fotbalová chlouba Real sice v květnu dokázal završit desítku titulů v nejslavnější soutěži světa Lize mistrů, jeho dluhy ale podle nejnovějších zpráv už přesáhly hranici 600 milionů eur (16,5 miliardy korun). Vedení Bílého baletu je známo rekordními nákupy největších hvězd, díky čemuž se týmu začalo přezdívat Galácticos. Poslední dvě léta jsou ale také ve znamení odchodů některých opor, jejichž nutný prodej nesou fanoušci i spoluhráči v kabině jen velmi nelibě.

Foto: Juan Medina, Reuters

Gareth Bale je jedním z nejdražších fotbalistů planety. V kádru Bílého baletu není v tomto ohledu jediný.

Článek

Dluhy fotbalového Realu Madrid přesáhly 600 miliónů eur (16,5 miliardy korun). I proto úřadující vítěz Ligy mistrů za poslední rok podle španělského listu AS prodal některé hráče - Gonzala Higuaína do Neapole, Mesuta Özila do Arsenalu a Ángela Di Maríu do Manchesteru United. Hlavně nedávný odchod argentinského záložníka na Old Trafford fanoušci Realu nelibě nesli.

Dluhy Bílého baletu činí přesně 602 miliónů eur a oproti loňsku vzrostly o 11 procent, zatímco příjmy byly vyšší jen o pět procent. Prezident klubu Florentino Pérez nedávno odhadl příjmy na 604 miliónů eur, nakonec jsou 550 miliónů.

Finanční kondici Realu by měl vylepšit prodej práv na přejmenování stadiónu Santiaga Bernabéua. Podle AS je získá společnost Fly Emirates, kterou už Cristiano Ronaldo a spol. propagují na dresech. Pérez nedávno ocenil tato práva na 400 až 500 miliónů eur.

Reklama

Související témata: