Hlavní obsah

Mou budoucností je Real, odmítl Ronaldo spekulace, že se vrátí na Old Trafford

Madrid/Praha

Osudem těžce zkoušeným fanouškům Manchesteru United svitla naděje, že by se božský Cristiano Ronaldo mohl vrátit na ostrovy. Samozřejmě na jejich Old Trafford, odkud do madridského Realu odešel. Slova exprezidenta Bílého baletu Ramona Calderona tuto naději jen podpořila. Calderon totiž vypustil do světa zvěsti, že Ronaldo je momentálně v Madridu hodně nešťastný, ze života v klubu rozčarovaný, ze současného prezidenta Florentina Péreze nejvíc. I proto příznivci Rudých ďáblů roztáhli v posledním ligovém duelu proti Elche obrovský transparent s nápisem: „Vrať se domů, Ronaldo“.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid slaví svůj čtvrtý gól v síti Elche.

Článek
Fotogalerie

Portugalská hvězda ve službách Realu, která prožívá báječné střelecké dny, však spekulace o odchodu ze San Bernabeu rezolutně odmítla.

„Všichni mluví o mé budoucnosti, ale jsou to jen spekulace. Mou budoucností je Madrid, kde jsem šťastný," cituje Ronalda server AS. „Sezóna začíná, mně se v ní daří a nedává proto smysl mluvit o mé budoucnosti," dodal Ronaldo, který proti Elche nastřílel čtyři góly a v předchozím duelu proti La Coruně se zaskvěl hattrickem.

Jeho slova jsou reakcí na stupňující se aktivity fanoušků Manchesteru United, kteří by ho rádi viděli zpátky na Old Trafford.

„Spojuje nás láska ke Cristainovi. Jako k fotbalistovi i jako k člověku. Jsme jednotní a neustoupíme ani o krok, dokud Ronalda nepřivedeme zpátky domů," dalo na vědomí uskupení United Reel, které se transparentem v zápase proti Elche prezentovalo.

O Mourinhovi mluvit nechtěl

Ronaldo apel k návratu odmítl. Stejně tak se nemínil vyjadřovat ke svému vztahu k extrenérovi Realu José Mourinhovi. Ten totiž před pár dny prohlásil, že po odchodu ze San Bernabeu v roce 2013 není s žádným z portugalských hráčů oblékajících dres Bílého baletu v kontaktu. Přitom v minulosti si vždy zakládal na tom, že po odchodu z každého klubu udržuje s bývalými svěřenci přátelské vztahy a pravidelně si s nimi telefonuje.

„Můj vztah s José Mourinhem není důležitý. Je to problém, na němž nezáleží. Nechci na toto téma mluvit," odmítl se Ronaldo na téma Mourinho vyjádřit. „Teď je pro mě ze všeho nejdůležitější, abych pomáhal svému týmu."

V posledních dnech se mu to daří... V úvodním zápase Ligy mistrů přispěl jednou brankou k demolici Basileje 5:1, čtyři dny poté nastřílel hattrick proti La Coruně, v úterý dal v Elche dokonce čtyři góly.

„Už dvakrát třikrát v kariéře se mi to podařilo. Tentokrát na tom měli velkou zásluhu spoluhráči," nechal se slyšet Ronaldo a přiznal, že měl ze čtyř tref výjimečnou radost. Dokonce takovou, že po zápase pro svého syna ukořistil míč, jenž čtyřikrát dopravil do sítě.

Reklama