Hlavní obsah

Shakira si dupla a Piqué zřejmě poslechne. Žádná Anglie, žádný Manchester

Barcelona/Praha

Ze senzačního lednového návratu Gerarda Piqué na Old Trafford nebude zřejmě nic, i když španělský obránce by moc rád vyměnil Barcelonu za Manchester United. Hlavně proto, že v katalánském velkoklubu příliš nehraje a vysedává i na lavičce náhradníků, na což nebyl zvyklý. Dokonce i ze španělské reprezentace vypadl. Příčina nezdařených námluv je přitom docela prozaická - kolumbijská zpěvačka Shakira, s níž Piqué žije, čeká druhé dítě, jež je na cestě.

Foto: Sport.cz

Gerard Piqué a Shakira čekají druhého potomka.

Článek

Rok a půl starého syna Milana spolu vychovávají, brzy očekávají narození dalšího potomka. To je podle španělských médií údajně hlavní důvod, proč popová star nechce z Barcelony odejít. Natož aby přesídlila ze slunného Španělska do mlhavé Anglie. A Piqué bude muset poslechnout, pokud nechce, aby se rozpadl jejich pár, ve světě show byznysu tak ostře sledovaný.

„Už víme, kdo nosí u nich doma kalhoty," trochu posměšně poznamenává server Closer.

„Sedmadvacetiletý Piqué je na Nou Campu nešťastný, protože nová posila, francouzský legionář Mathieu, ho vytlačuje ze sestavy. Jenže jeho přítelkyně Shakira vylučuje přesun do Anglie," tvrdí dokonce Daily Mail s odvoláním na španělské zdroje. Podle nich se Shakira nechce z Barcelony hnout a nemíní se stěhovat vůbec nikam.

Van Gaal po něm moc moc touží

Obránce Barcelony už na Old Trafford působil, ale do sestavy Fergusonova týmu se neprosadil, takže se s pouhými dvanácti odehranými zápasy vrátil v roce 2008 domů. Teď by ho ovšem uvítal nový trenér Van Gaal s otevřenou náručí, neboť v úvodu Premier League má se složením obrany neskonalé problémy. Poslední ligové vystoupení na hřišti nováčka Leicesteru, kde se defenzíva Rudých ďáblů v poslední půlhodině doslova zhroutila, inkasovala čtyři góly, toho byl důkazem.

Pro Piquého jde o představu hodně lákavou. A to přesto, že nový kouč Barcelony Luis Enrique si jeho profesionální přístup pochvaluje. „Má příkladný postoj a optimistický přístup a je připraven nám pomoci," tvrdí.

„Samozřejmě že chci hrát, protože fyzicky jsem na tom dobře. Záleží ale na trenérovi," reagoval Piqué, který se v posledním ligovém střetnutí v Málaze v sestavě Barcelony přece jen objevil.

O budoucnosti odmítal mluvit a jen upozorňoval, že novou smlouvu s Barcelonou podepsal až do roku 2019. Nebo že by mu snad o deset let starší kolumbijská hvězda, s níž se Piqué seznámil před čtyřmi lety při natáčení jejího klipu k hymně mistrovství světa v Jihoafrické republice Waka Waka, vyhnala myšlenky na odchod ze Španělska jednou provždy z hlavy?

Reklama