Hlavní obsah

Villarreal - Real Madrid 0:2Real vyhrál ve Villarrealu, Ronaldo znovu skóroval. Barcelona rozdrtila Granadu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili na hřišti Villarrealu 2:0 a připsali si ve španělské lize třetí výhru v řadě. Skóre otevřel v 32. minutě Luka Modrič a druhou branku vstřelil o osm minut později Cristiano Ronaldo, jenž se stal se 187 trefami třetím nejlepším ligovým střelcem v klubové historii. Dařilo se i dalšímu favoritovi na mistrovský titul Barceloně. Katalánský celek před vlastním publikem deklasoval Granadu 6:0 a je v čele soutěže. Na Camp Nou řádil Brazilec Neymar, autor hattricku, dva góly zaznamenal Lionel Messi, jednou se trefil i Ivan Rakitič. Úřadující španělský mistr Atlético Madrid porazilo Sevillu 4:0.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Cristiano Ronaldo (vpravo) se raduje se spoluhráčem z Realu Madrid Karimem Benzemou z gólu.

Článek
Fotogalerie

Villarreal se sice do sobotního utkání pyšnil jen čtyřmi inkasovanými brankami v pěti zápasech, na rozjetý Bílý balet ale nestačil. Hosté o tříbodovém zisku rozhodli už v prvním poločase. Nejprve se povedenou střelou z dálky prosadil chorvatský reprezentant Modrič a oslavil svůj první ligový gól v sezóně. Na střeleckou formu z posledních zápasů o chvíli později navázal Cristiano Ronaldo, jenž využil přesného Benzemova pasu a trefil se podesáté v tomto ročníku španělské ligy.

Nejlepší fotbalista světa za loňský rok se nenechal rozptýlit ani akcí fanoušků Manchesteru United, kteří najali letadlo, jež během zápasu přeletělo nad stadiónem Madrigal s transparentem vyzývajícím Ronalda k návratu na Old Trafford.

Ani v šestém kole La Ligy fotbalisté Barcelony neinkasovali gól. Proti Granadě si navíc s chutí zastříleli. O svém triumfu rozhodli už v první půli, kdy se dvakrát prosadil Neymar a jednou Rakitič. V 62. minutě se 400. zásahu v kariéře dočkal Messi, jenž upravil na 4:0. To ale ještě nebylo ze strany Barcelony vše. Hattrick nejprve dovršil Neymar a výsledek poté zpečetil svou druhou trefou v utkání Messi.

Z hladké výhry se těšili i hráči Atlétika Madrid. Úřadující mistři doma porazili Sevillu 4:0 a i po 6. kole Primera División zůstali neporaženi. Sevilla si naopak připsala první porážku.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Villarreal - Real Madrid 0:2 (32. Modrič, 40. Ronaldo)
FC Barcelona - Granada 6:0 (26., 45. a 66. Neymar, 62. a 82. Messi, 43. Rakitič)
Atlético Madrid - FC Sevilla 4:0 (19. Koke, 42. Ňíguez, 83. García z pen., 89. Jiménez)
Bilbao - Eibar 0:0
Levante - Vallecano 0:2 (12. a 33. Léo Baptistao)
Který tým podle vás vyhraje letošní ročník španělské La Ligy?
Atlético Madrid
2,8 %
Real Madrid
56,5 %
FC Barcelona
38 %
Valencie
1 %
FC Sevilla
0,7 %
jiný tým
1 %
Celkem hlasovalo 8784 čtenářů.

Reklama

Související témata: