Hlavní obsah

Skandál? Kapitán fotbalistů Atlétika Madrid údajně ovlivňoval zápasy. V době, kdy hrával s Jarošíkem

Madrid

Záložník a kapitán fotbalistů Atlétika Madrid Gabriel Fernández, známější pod přezdívkou Gabi, čelí obvinění z ovlivňování zápasů. Podle španělského listu El Mundo Deportivo se jednatřicetiletý středopolař provinil v květnu 2011 ještě během svého působení v Realu Zaragoza.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán fotbalistů Atlétika Madrid Gabi má co vysvětlovat.

Článek

Zaragoza byla před posledním kolem La Ligy ve velkých potížích. Celek z Aragonie stál velmi blízko sestupu, ale v posledním kole nečekaně vyhrál 2:1 na hřišti Levante a na úkor Realu tehdy z Primera División sestoupilo Deportivo La Coruňa.

V zápase se blýskl právě Gabi, který vstřelil oba góly Zaragozy. Celý zápas tehdy v hostujícím dresu odehrál i český obránce Jiří Jarošík, který v současné době působí v druholigovém Deportivu Alavés.

Španělský tisk uvádí, že vedení Realu Zaragoza tehdy uplatilo dvanáct hráčů Levante, každý z nich si údajně přišel na 120 tisíc eur (asi 3,3 miliónu korun). "Udělal jsem pouze to, o co mě klub požádal," řekl Gabi nejasně, když opouštěl sídlo zvláštního prokurátora pro organizovanou trestnou činnost a korupci.

Gabi se po záchraně a čtyřech sezónách v Zaragoze vrátil zpět do madridského Atlétika. Jednatřicetiletý záložník, který ani nebyl nominován do středečního zápasu Ligy mistrů s Juventusem (1:0), riskuje trestní stíhání a dlouhodobý zákaz činnosti. 

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články