Hlavní obsah

Ronaldo střílí víc gólů než celý Bayern, Manchester City či Juventus

Madrid

Hvězdný fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo dává v této sezóně v průměru více branek než drtivá většina klubů v pěti předních evropských ligách. V dosavadních šesti startech ve španělské lize dal 13 gólů, což dává průměr 2,17 branky na zápas. To je více, než mají ve svých ligách velkokluby jako Manchester City, Bayern Mnichov, Paris St. Germain nebo Juventus a dalších 87 z 98 klubů.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se raduje z jedné z branek, kterou v letošní sezóně vstřelil. Bylo jich už 13.

Článek

Nejlepší fotbalista minulé sezóny stihl v tomto ročníku už třetí hattrick během posledních pěti zápasů; v neděli pomohl porazit Bilbao 5:0. Byl to jeho 22. hattrick ve španělské lize, čímž vyrovnal rekord soutěže, který dosud drželi Alfrédo di Stefáno a Telmo Zarra.

Navíc se přiblížil svému velkému rivalovi v boji o post nejlepšího fotbalisty světa Lionelovi Messimu z Barcelony v gólovém průměru. Od příchodu do Realu dal ve 171 zápasech 190 branek a má průměr 1,111 gólu na zápas. Messi ve 175 utkáních nastřílel 195 gólů s průměrem 1,114.

Ronaldovi pomáhají Benzema a Bale

Ronaldo těží ze skvělé spolupráce s kolegy v útoku Karimem Benzemou a Garethem Balem, který devětadvacetiletého Portugalce zásobuje přesnými pasy. "Ti tři hrají fantasticky," řekl trenér Realu Carlo Ancelotti. "Když se dostanou do nálady, tak jsou smrtící pro každou obranu," dodal.

Podle italského kouče je už nyní jasné, že Ronaldo v lednu obhájí Zlatý míč. "Myslím, že o tom lze jen těžko pochybovat. Ani nevím, jestli se na to bude moci sázet, protože je to až moc jasné," prohlásil Ancelotti.

Ronaldo sklízí chválu i od spoluhráčů a expertů. "Myslím, že jednou pokoří všechny gólové rekordy. Stačí se podívat na jeho současnou formu. Je neskutečný," řekl brankář Realu Iker Casillas. "Je to nejkomplexnější fotbalista v historii. Je silný jako nikdo jiný, přesto se chce neustále zlepšovat. Messi je sice fantastický, ale Ronaldo je z celkového pohledu lepší," uvedl bývalý španělský reprezentant Marcelino.

Reklama