Hlavní obsah

Šetříme, hlásil exprezident Barcy. Potom pro Neymara poslal tryskáč za 8 miliónů

Barcelona

Mnoho komplikací měla Barcelona při loňském přestupu brazilského útočníka Neymara a jak se zdá, situace okolo neprůhledného transferu neutichla. I když je někdejší hráč Santosu v současné době na Camp Nou jako doma, na Pyrenejském poloostrově se objevily nové informace o tom, jak to vlastně bylo s příchodem dvaadvacetiletého fotbalisty. Podle listu El Mundo Deportivo se někdejší prezident Barcelony Sandro Rosell rozhodl poslat pro Neymara soukromé letadlo, přestože na to neměl oprávnění. Klubu prý vznikla škoda 300 tisíc eur (asi 8,4 miliónu korun).

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Neymar se raduje z gólu proti Granadě.

Článek
Fotogalerie

Rosell se údajně představenstvu FC Barcelona zaručil, že nebude zbytečně plýtvat finančními prostředky a katalánský klub povede ke stabilitě. Jenže místo toho rozhazoval, kde se dalo. V případě Neymara nejprve tvrdil, že za hráče zaplatil 35 miliónů eur, aby záhy přiznal, že celková výše přestupu byla dohromady 57 miliónů eur (téměř 1,5 miliardy korun).

Brazilci se začátkem června 2013 chystali na Konfederační pohár FIFA, když katalánský velkoklub definitivně dotáhl přestup léta. Rosell proto neváhal a do Ria poslal pro Neymara soukromé letadlo, které mladého útočníka společně s jeho šesti přáteli přepravilo do osm a půl tisíce kilometrů vzdálené Barcelony a po oficiální prezentaci zase zpátky do Jižní Ameriky. Součástí letu samozřejmě bylo jídlo i pití All inclusive.

Náklady na soukromý tryskáč se podle španělského listu vyšplhaly na 300 tisíc eur (asi 8,4 miliónu korun). Rosell, který v lednu kvůli nejasnostem ohledně přestupu brazilského útočníka složil svou funkci, je navíc obviněn z daňových úniků. Celý případ je u soudu.

Reklama

Související témata: