Hlavní obsah

Ronaldo do United? Do čtyřiceti zůstane v Realu, reaguje manažer

Madrid/Praha

Většinou pozitivně mluvil v poslední době o Manchesteru United, kde kdysi prožil velké chvíle. Až to mohlo vzbudit pocit, že by se tam Cristiano Ronaldo z Realu Madrid někdy rád vrátil, sám ale tyto úvahy odmítá a když se objevily další zvěsti o jeho údajné nespokojenosti ve fotbalovém Bílém baletu a dřívějším či pozdějším přesunu na Old Trafford, přišel s ujištěním, že se rozhodně nic takového nestane i Portugalcův manažer Jorge Mendes.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid slaví gól v utkání Ligy mistrů proti Ludogorci Razgrad.

Článek

Rudí ďáblové a jejich fandové vyhlížející v těžkých dobách radostnější momenty mají zřejmě smůlu. „Ronaldo půjde do důchodu jako hráč Realu, až mu bude čtyřicet," prohlásil Mendes v hojně citovaném rozhovoru pro rozhlasovou stanicí Cadena Cope.

Zjevně nadsadil. Rozhovor byl koneckonců plný superlativů směrem k Ronaldovi. Je devětadvacetiletý madridský klenot schopen vůbec vydržet tak dlouho?

„Je to nejlepší hráč na světě, nikdy jsem lepšího neviděl, nelze ho s nikým srovnávat, pět set let tu takový fotbalista nebude," pravil Mendes.

Ronaldo, který v Manchesteru působil v letech 2003-09, veškeré své fotbalové sny podle manažera spojuje jen s Madridem. „Jeho cílem je znovu vyhrát Ligu mistrů, pochopitelně s Realem," uvedl Mendes. Ronaldo poprvé pomohl týmu, jehož dres oblékal, získat trofej v roce 2008. A pak letos. Obhajoba triumfu je smělým a zatím nenaplněným snem. Žádnému klubu se to nepovedlo.

A když se to nezdaří v téhle sezóně, má Ronaldo na další zisk a případnou obhajobu trofeje dost času. V Realu má smlouvu do léta 2018. „V Madridu je šťastný, není šance, že by ho nalákali," dodal Mendes.

Reklama