Hlavní obsah

Čtyři břevna, žádné body. Fotbal je někdy nefér, povzdychl si barcelonský Suárez

Barcelona

Parádní start fotbalistů Barcelony do nové sezóny La Ligy v posledních dnech zastínily dvě prohry a následný pád na čtvrté místo tabulky. Katalánský celek po neúspěchu v El Clásicu nebodoval ani v sobotním duelu proti Celtě Vigo, přestože byl celý zápas lepším týmem. Jenže čtyři nastřelená břevna a jedna povedená akce galicijského protivníka nakonec znamenala porážku 0:1. „Fotbal je někdy nefér,“ utrousil Luis Suárez, kterému premiéra před barcelonským publikem pořádně zhořkla.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez po neproměněné šanci v utkání se Celtou Vigo.

Článek

Osm zápasů se barcelonská defenziva pyšnila neprůstřelností, brankář Claudio Bravo držel 754 minut čisté konto. Jenže to je minulost, v posledních dvou utkáních vyšli barcelonští fotbalisté bodově naprázdno.

Proti Celtě Vigo, kterou ještě v minulém ročníku trénoval Luis Enrique, přitom domácí čtyřikrát nastřelili břevno. Dvakrát se míč otřel o brankovou konstrukci po střelách Neymara, dvakrát po akcích Messiho. Zbylé pokusy lapil skvělý brankář Sergio Álvarez, rozhodující gól vstřelil v 55. minutě po špatném odkopu Daniho Alvese hostující Joaquín Larrivey, kterému skvěle přikopl míč patičkou Nolito.

Doplácíme na zahozené šance, mrzí Enriqueho

„Musíme se s tím poprat. Nejsme dostatečně efektivní a doplácíme na zahozené šance. Je ale pouze na nás, abychom to v dalších zápasech změnili," uvedl trenér katalánského celku Luis Enrique, který i tentokrát nasadil hvězdný útok Neymar - Messi - Suárez. „Je to nefér, ale fotbal je takový. Míč prostě nepřešel brankovou čáru, jejich gólman chytal skvěle. Hra byla z naší strany dobrá, výsledek už ne," tvrdil Luis Suárez.

Uruguayský kanonýr se po protrpěném čtyřměsíčním distancu pomalu zabydluje v základní jedenáctce Blaugranas. „Proti Celtě jsem se cítil mnohem lépe než v druhé půli v Madridu, kde jsem trochu vnímal únavu. Pomohl mi katalánský Superpohár s Espaňolem, dostal jsem se do rytmu. V dalších zápasech to bude ještě lepší," prohlásil Suárez.

Toho ve středu čeká návrat do Amsterdamu, kde Barcelona hraje v rámci Ligy mistrů s Ajaxem. „Moc se na ten zápas těším. Chceme dát naším fanouškům jasný vzkaz, že jsme to my, kdo stojí o změnu k lepšímu," doplnil Suárez.

Který tým podle vás vyhraje letošní ročník španělské La Ligy?
Atlético Madrid
2,8 %
Real Madrid
56,5 %
FC Barcelona
38 %
Valencie
1 %
FC Sevilla
0,7 %
jiný tým
1 %
Celkem hlasovalo 8784 čtenářů.

Reklama

Související témata: