Hlavní obsah

Zidane mladší debutoval za béčko Realu

Madrid

Devatenáctiletý Enzo Zidane dostal poprvé příležitost v rezervním týmu Realu Madrid. Nejstarší ze synů Zinedina Zidana se dostal do hry dvě minuty před koncem a byl tak u výhry 2:1 nad Conquense. Zidane starší na vše dohlížel z lavičky jako asistent týmu Real Madrid Castilla, jak se nazývá rezerva španělského fotbalového velkoklubu.

Foto: Profimedia.cz

Enzo Zidane, nejstarší ze synů Zinedina Zidana.

Článek

Mladý záložník, jemuž rodiče vybrali jméno podle uruguayské legendy Enza Francescoliho, sice pobyl na hřišti jen chvíli, ale přesto stihl fanouškům ukázat kličku, kterou proslavil jeho otec.

Enzo Zidane původně v mládežnických kategoriích reprezentoval Španělsko, ale později se rozhodl, že napodobí svého otce a bude taktéž oblékat dres Francie. V akademii Realu Madrid působí také jeho mladší bratři Luca, Theo a Eliaz. Jejich otec Zinedine Zidane je oficiálně asistentem v týmu Castilly, byť podle všeho má pravomoce na úrovni hlavního kouče.

Španělské fotbalové federaci se takové obcházení pravidel nelíbilo, a tak Zidanovi na tři měsíce zakázala trénovat. Klub se však odvolal a Zidane nyní opět vede béčko Realu z lavičky, byť úplně vyhráno zřejmě ještě nemá. Sám trenér však argumentuje, že potřebné trenérské oprávnění získal ve Francii.

Castilla hraje letos třetí nejvyšší soutěž, poté co v minulé sezóně ještě před Zidanovým příchodem sestoupila z druhé ligy, ve které nadále zůstává rezerva rivalů z Barcelony.

Reklama