Hlavní obsah

Blíží se šokující přestup? Messi údajně může odejít za téměř 7 miliard do Chelsea

Barcelona

Zatím těžko usuzovat, jestli se jedná o pouhý tlach, nebo je na této spekulaci i něco pravdivého. Zpráva o možném odchodu útočníka Lionela Messiho z Barcelony do Chelsea po letošní sezóně však vyvolala v Jižní Americe i Španělsku velké pozdvižení. Skutečně malý kouzelník opustí Camp Nou? Autorem senzačního štěku je argentinský novinář Fabián Godoy z televizní stanice DirecTV.

Foto: Andreas Manolis, Reuters

Lionel Messi v Barceloně vyrůstal a v dresu Blaugrana odehrál celou kariéru. Dá katalánskému týmu vale a přesune se do Chelsea?

Článek

O odchodu sedmadvacetiletého střelce z katalánské metropole se spekuluje týden co týden. Messi, který každoročně překoná nějaký ten rekord, působí v Barceloně už od svých 13 let a nikdy se netajil přáním strávit ve věhlasném klubu celou kariéru. Jenže podobné kroky se v moderním fotbale ovládaném velkými penězi vidí jen zřídkakdy.

Lionel Messi je v ideálním věku a velkou roli by mohla sehrát touha vyzkoušet si novou ligu, ideálně anglickou Premier League. Má to ale háček - Barcelona nesmí v letošní sezóně vyhrát žádnou trofej. „Pokud se tak stane, má Messi volnou cestu k přestupu do Chelsea. Už se dokonce učí anglicky. Manažer José Mourinho už s takovou možností souhlasil," tvrdí argentinský novinář Godoy.

Vedení katalánského celku by měla přesvědčit lákavá přestupní nabídka - částka 250 miliónů eur (6,9 miliardy korun) by z více jak třetiny stačila na plánovanou rekonstrukci největšího evropského stadiónu Camp Nou (přestavba má stát 600 miliónů eur - 16,5 miliardy korun). Tuto sumu by z velké části uhradil Messiho hlavní sponzor Adidas - ten je jedním z hlavních partnerů Chelsea, zatímco Barcelonu podporuje konkurenční Nike.

Argentinský reportér Fabián Godoy se zmínil i o dalších důvodech, které mohou vést k Messiho úprku z Barcelony do Londýna.

„V Anglii mají lepší zákony, paparazzi nejsou tak bezohlední. Messi se navíc hodně kamarádí s Cescem Fábregasem a jejich ženy si nesmírně rozumí. Syn Thiago by v Londýně měl i prvotřídní možnost vzdělání," uvedl známý argentinský žurnalista. Zmínil se také o tom, že Barcelona se Messiho dostatečně nezastala v kauze úniku daní, v níž figuroval především otec argentinského útočníka Jorge.

Opustí Lionel Messi po letošní sezóně Barcelonu?
Ano, půjde do Premier League
34,3 %
Ano, zamíří do Paris Saint-Germain
1,5 %
Ano, přesune se do bundesligy
1,3 %
Nikam neodejde, zůstane v Katalánsku
62,9 %
Celkem hlasovalo 9539 čtenářů.

Reklama

Související témata: