Hlavní obsah

Real Madrid - Vigo 3:0Ronaldo svým 23. hattrickem sestřelil Vigo a překonal rekord

Madrid
Aktualizováno

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo z Realu Madrid dosáhl v sobotním zápase La Ligy proti Vigu na 23. hattrick ve španělské lize a překonal tak rekord Alfreda di Stéfana a Telma Zarry. Bílý Balet zdolal Celtu 3:0 a vede tabulku s čtyřbodovým náskokem před městským rivalem Atlétikem. Rojiblancos v sobotu zvítězili na půdě Elche 2:0 a potřetí v řadě si připsali tři body. Svůj premiérový gól zaznamenal devatenáctiletý Uruguayec José María Giménez.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid slaví dosažení hattricku v duelu proti Vigu.

Článek

Real Madrid měl proti Vigu střelecky navrch od začátku zápasu, gól vstřelil ale až v 36. minutě z penalty Ronaldo. Nejlepší střelec španělské ligy se dvakrát prosadil i v druhé půli a zaznamenal tak osm z posledních devíti gólů Bílého baletu proti dnešnímu soupeři. Vedoucí tým tabulky vyhrál osmnácté soutěžní utkání v řadě. Vigo poprvé od roku 1995 nedokázalo ve čtyřech zápasech v řadě skórovat.

Úřadujícího mistra Atlético Madrid poslal do vedení v 16. minutě právě Giménez, jenž za madridský celek odehrál teprve páté ligové utkání. Na 2:0 upravil v druhé půli Mario Mandžukič, pro něhož to byl šestý gól v sezóně La Ligy.

Elche z posledních čtyř zápasů získalo pouze dva body a propadlo se na poslední dvacáté místo.

Bilbao překvapivě nestačilo na Córdobu, jedinou branku utkání vstřelil v 23. minutě alžírský útočník Nabil Ghilas. Nováček ligy vyhrál utkání nejvyšší španělské soutěže poprvé od května 1972. Bilbao ukončilo sérii šesti utkání bez prohry.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Elche - Atlético Madrid 0:2 (16. Giménez, 53. Mandžukič)
Bilbao - Córdoba 0:1 (23. Ghilas)
Real Madrid - Vigo 3:0 (36. z pen., 65. a 81. Ronaldo)
La Coruňa - Málaga 0:1 (21. Darder)

Reklama

Související témata: