Hlavní obsah

Ronaldo má podle spoluhráčů v Realu asi nejlepší formu v kariéře

Úřadující držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo potvrdil skvělou formu v sobotu, kdy třemi góly zařídil výhru Realu Madrid 3:0 nad Celtou Vigou a překonal další dva velké milníky. Už 23. hattrickem překonal rekord španělské ligy a navíc pokořil metu 200 branek v soutěži. Vysloužil si za to pochvalná slova od spoluhráčů i trenéra Carla Ancelottiho.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo prožívá jedno z nejšťastnějších období v kariéře, kdy překonává jeden rekord za druhým.

Článek

„Čísla, kterých dosahuje, jsou šílená. Pravdou je, že hrát s takovým hráčem v Realu Madrid, je výsada," prohlásil po sobotním vítězství obránce Sergio Ramos.  „Je potřeba vymyslet nová slova, jak ho popsat. Překonává všechny možné rekordy a v tuhle chvíli má asi nejlepší formu v kariéře," doplnil zadák Realu.

Ronaldo proti Vigu poprvé skóroval ve 36. minutě z penalty, i když se zdálo, že svůj pád v pokutovém území hodně přifilmoval. Druhou trefu přidal po změně stran povedeným volejem a v závěru uzavřel skóre dorážkou do odkryté branky. Byl to jeho 23. gól v této sezóně španělské ligy, druhý Neymar z Barcelony jich dal o dvanáct méně, jeho spoluhráč Lionel Messi je o další branku zpět.

Ancelotti: Fyzicky je na vrcholu

V počtu hattricků ve španělské nejvyšší soutěži Ronaldo překonal rekordní zápisy Alfreda Di Stefana a Telma Zarry. Rival Messi má na kontě o tři hattricky méně.

„Mít v týmu takového hráče jako Ronaldo je obrovská výhoda. V tuhle chvíli hraje skvěle. Má neobyčejnou motivaci a fyzicky je na vrcholu," podotkl madridský trenér Carlo Ancelotti.

Real si díky Ronaldovi pojistil vedení v tabulce a osmnáctým soutěžním vítězstvím za sebou znovu vylepšil klubový rekord. Zároveň tím Bílý balet vyrovnal španělské maximum v podání Barcelony z přelomu let 2005 a 2006 a v týdnu bude mít jedinečnou šanci ho překonat, protože v Lize mistrů hostí outsidera Ludogorec Razgrad.

Ancelottiho těší hlavně skvělá obrana, Real totiž v posledních osmi zápasech jen dvakrát inkasoval. „Defenzivní práce celého týmu je strašně důležitá. To je základ úspěchu," podotkl italský trenér.

Reklama

Související témata: