Hlavní obsah

Ve Španělsku řeší korupční případ, obvinili také Jarošíka

Po letech ve Španělsku řeší podezřelé okolnosti bitvy o záchranu ve fotbalové lize. I jméno českého záložníka či obránce Jiřího Jarošíka figuruje podle tamních médií v seznamu 41 osob, které státní zástupce obvinil z korupce v souvislosti s ligovým utkáním Levante - Zaragoza. V zápase posledního kola ročníku 2010/11 hosté zvítězili 2:1 a zachránili se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík na archivním snímku.

Článek

Vedle Jarošíka, který právě po sezóně 2010/11 ze Zaragozy odešel, obsahuje návrh na obžalobu například jména jeho tehdejších spoluhráčů Andera Herrery (nyní záložník Manchesteru United), autora obou branek Gabiho (kapitán Atlética Madrid) a jejich trenéra Javiera Aguirreho, který nyní vede japonskou reprezentaci. Jarošík od loňska působí opět ve Španělsku v druholigovém Alavésu, ale moc tam nehraje.

Státní zástupce obvinil všechny hráče obou týmů, kteří v zápase nastoupili, nebo tehdejšího prezidenta Realu Zaragoza Agapita Iglesiase. Tvrdí, že vedení klubu poslalo hráčům i funkcionářům peníze na účty, ti je v hotovosti vybrali a předali soupeřům z Levante. Celkem mělo jít o 965 000 eur (26,6 miliónu korun).

Se spisem se nyní seznamuje valencijský soud. Možné tresty? Odnětí svobody až na čtyři roky. Ve fotbale pak zákaz činnosti od šesti měsíců do čtyř let. Podle některých médií je v případu namočeno ještě o jednoho člověka více, tedy 42.

Reklama

Související témata: