Hlavní obsah

Ancelotti oslavil letošní čtvrtou trofej a plánuje s Realem stejně úspěšný i příští rok

Marrákeš

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti se neskrývá nadšení z úspěchů jeho týmu, který na závěr podzimu vyhrál čtvrtou trofej v tomto kalendářním roce. „Bílý balet“ po sobotní výhře 2:0 nad San Lorenzem vyhrál klubové mistrovství světa. „Je to neuvěřitelné a nezapomenutelné. Jsme rádi, že jsme rok zakončili touto trofejí, ale nesmíme polevit, protože sezóna nekončí. Chceme, aby rok 2015 byl stejný jako 2014," řekl po finále v Marrákeši Ancelotti.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti může být spokojený.

Článek

Real se před klubovým šampionátem ještě radoval v Lize mistrů, Španělském poháru a evropském Superpoháru. Letos vyhrál 51 z 63 soutěžních duelů, vstřelil 178 branek a jen 41 jich inkasoval.

Podle Ancelottiho mimořádně úspěšný rok odstartovalo dubnové finále domácího poháru a vítězství 2:1 nad úhlavním rivalem Barcelonou. „Triumf v poháru nám dodal hodně sebevědomí pro další soutěže. Finále ve Valencii bylo rozhodující, potom se tým zlepšoval v každém dalším zápase," uvedl italský trenér.

Lídr španělské ligy si k premiérovému vítězství na MS klubů došel suverénně. Nejdříve v semifinále turnaje pro šampiony jednotlivých kontinentů deklasoval mexický Cruz Azul 4:0 a ve finále si poradil i s argentinským San Lorenzem.

„Máme velmi silný tým se skvělými hráči a tuhle trofej jsme získali víc než zaslouženě. Můžeme říct, že v tuto chvíli je Madrid nejlepším klubem na světě," prohlásil Ancelotti, jehož svěřenci prodloužili úctyhodnou vítěznou sérii na 22 soutěžních zápasů.

Trenér Realu si nedělal velkou hlavu z toho, že ani v jednom utkání v Maroku neskóroval hvězdný kanonýr Cristiano Ronaldo a rok zakončil „jen" s 61 soutěžními zásahy za klub a reprezentaci. „Musím zdůraznit, že byl prospěšný jako vždycky, protože je to rovněž týmový hráč. Co k tomu mohu víc říct? Je to nejlepší fotbalista v mužstvu," řekl Ancelotti.

Reklama