Hlavní obsah

Bilbao - Atlético 1:4Atlético i Málaga otáčely ve španělské fotbalové lize skóre

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid otočili v 16. kole španělské ligy duel s Bilbaem a vítězstvím 4:1 si pojistili třetí místo v tabulce. Podobný vývoj mělo i utkání na hřišti Elche, kde po obratu zvítězila Málaga 2:1 a udržela se v těsném boji o pohárové příčky.

Foto: Vincent West, Reuters

Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann se raduje z branky do sítě Bilbaa.

Článek

Atlético inkasovalo v Bilbau v 17. minutě, kdy se trefil po standardní situaci Mikel Rico. Hned z první akce po změně stran ale vyrovnal útočník Antoine Griezmann a už v 53. minutě měl navrch úřadující šampion, když faul na Tiaga Mendese potrestal z penalty Raúl García.

Třetí gól madridského celku dal opět Griezmann a devět minut před koncem pak uzavřel hattrick. Francouzský reprezentant, který na gól v dresu Atlética v lize čekal přes tři měsíce, tak zažil jednoznačně nejlepší zápas od letního příchodu ze San Sebastianu.

Málaga prohrávala na hřišti posledního celku La ligy po hlavičce Davida Lombána z nastavení první půle, po změně stran však skóre zvrátila. V 49. minutě srovnal Ignacio Camacho a třináct minut před koncem přidal druhý zásah favorita z hranice pokutového území Luis Alberto.

Villarrealu pomohl k vítězství 3:0 nad La Coruňou především Luciano Vietto. Argentinský útočník vstřelil dvě branky po podobných přihrávkách Denise Černyševa a Víctora Ruize, první gól "Žluté ponorky" zařídil Jonathan Dos Santos. Villarreal vyhrál popáté za sebou a v tabulce je pátý.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:
Vallecano - Espaňol Barcelona 1:3 (45. Baptistao - 9. a 90.+5 García, 76. Lucas)
Villarreal - La Coruňa 3:0 (68. a 73. Vietto, 10. Dos Santos)
Granada - Getafe 1:1 (40. Cordóba - 78. Velázquez)
Elche - Málaga 1:2 (45.+1 Lombán - 49. Camacho, 77. Alberto)
Bilbao - Atlético Madrid 1:4 (17. Rico - 46., 73. a 81. Griezmann, 53. Raúl García z pen.).

Reklama

Související témata: