Hlavní obsah

Torres se přece jen vrací do Atlétika. V Madridu bude hostovat

Madrid

Fotbalista Fernando Torres nakonec přece jen oblékne dres úřadujícího španělského mistra Atlétika Madrid, kde odstartoval svou hvězdnou kariéru. Odchovanec Rojiblancos se vrací do klubu po sedmi a půl letech strávených v Liverpoolu a Chelsea. V Atlétiku bude třicetiletý útočník hostovat do konce příští sezóny z AC Milán. Informoval o tom server goal.com.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fernando Torres v dresu Chelsea.

Článek

V Miláně, který jej získal na přestup z Chelsea, se mu příliš nedařilo. V 10 utkáních vstřelil jediný gól.

Ostřílený forvard nasázel za Atlético v 244 zápasech 91 gólů a již v 19 letech se stal v klubu kapitánem.

Střelecké schopnosti prokázal ještě v dalším angažmá v Liverpoolu. Hned v první sezóně v Premier League zazářil 24 trefami a v tabulce střelců skončil druhý za tehdejší hvězdou Manchesteru United Cristianem Ronaldem. Gólové tempo udržel i v následujících měsících a stal se nejrychlejším autorem 50 ligových tref v historii liverpoolského klubu.

Od přestupu do Chelsea v roce 2011 však jeho forma vadne. Mistr světa a Evropy si přesto udržel místo v národním týmu. Teď z Torrese čiší víra v to, že získá zpět někdejší lesk. "Konečně jsem doma. Díky všem, kteří mi pomohli splnit tenhle sen," napsal na twitteru poté, co Atlético potvrdilo přesun na svých internetových stránkách.

Smlouva vejde v platnost 5. ledna, kdy se v Itálii otevře přestupový trh. A hned dva dny nato se může Torres objevit ve staronovém působišti v prvním soutěžním zápase. Nemůže k tomu mít lepšího soupeře - v osmifinále Španělského poháru jeho klub narazí v repríze květnového duelu o triumf v Lize mistrů na městského rivala Real.

Reklama

Související témata: