Hlavní obsah

Valencie - Real Madrid 2:1Valencie ukončila vítěznou sérii Realu Madrid. Přemožitele našla i Barcelona

Valencie
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do nového roku porážkou v 17. kole španělské La Ligy 1:2 ve Valencii, která ukončila jejich sérii 22 vyhraných soutěžních zápasů. Kluboví mistři světa však o vedení v tabulce nepřišli, jelikož druhá Barcelona nečekaně klopýtla 0:1 v San Sebastianu. Bílý balet vede o bod a má navíc k dobru domácí odložený duel 16. kola proti Seville, který odehraje za měsíc.

Foto: Stringer/spain, Reuters

Nicolas Otamendi (nahoře) a Lucas Orban jásají, Valencie porazila Real Marid.

Článek
Fotogalerie

Real až dosud nevyhrál soutěžní zápas naposledy 13. září, kdy v ligovém derby podlehl Atlétiku. Ve Valencii směřoval favorit za očekávanou výhrou, když ho ve 14. minutě poslal do vedení Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr proměněným pokutovým kopem potrestal ruku Álvara Negreda a vstřelil 26. gól v sezóně.

Domácím se však v bouřlivé kulise stadiónu Mestalla podařilo v druhém poločase skóre otočit. Sedm minut po přestávce vyrovnal šťastně Antonio Barragán, jehož střelu tečoval za záda Ikera Casillase jeho spoluhráč Pepé. Obrat poté v 65. minutě završil hlavičkou po rohu argentinský obránce ve službách Netopýrů Nicolás Otamendi.

Alba hlavičkoval do vlastní branky

V neděli se nedařilo ani Barceloně. Katalánský tým prohrál potřetí v sezóně a nevyužil možnost jít na první místo tabulky. Rozhodující moment se na hřišti Realu Sociedad udál po 81 sekundách hry - centr domácího Carlose Vely si umístil hlavou do vlastní branky obránce katalánského celku Jordi Alba.

Svěřenci skotského trenéra Davida Moyese cenné tři body udrželi i poté, co hostující kouč Luis Enrique v druhém poločasu nasadil původně odpočívající útočné hvězdy Lionela Messiho a Neymara. San Sebastian navzdory tomu, že hraje o záchranu, v této sezóně porazil na svém stadiónu všechny tři adepty na titul Real, Atlético a nyní i Barcelonu.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:
Getafe - Vallecano 1:2 (3. Álvaro - 39. Jozabed, 59. Baena)
Valencie - Real Madrid 2:1 (52. Barragán, 65. Otamendi - 14. Ronaldo z pen.)
Espaňol Barcelona - Eibar 1:2 (80. Caicedo - 34. Manu, 38. Boveda)
San Sebastian - FC Barcelona 1:0 (2. vlastní Alba)

Reklama

Související témata: