Hlavní obsah

Barcelona se kvůli nepovedeným přestupům zbavila sportovního ředitele Zubizarrety, končí i Puyol

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalová Barcelona působí už několik měsíců rozpačitě na přestupovém trhu a právě kvůli několika nepovedeným transferům v klubu skončil dosavadní sportovní ředitel Andoni Zubizarreta. Třiapadesátiletý někdejší brankář katalánského celku se na Camp Nou staral o příchody a odchody hráčů poslední čtyři roky. Po necelých čtyřech měsících ve funkci skončil také Carles Puyol - šestatřicetiletý odchovanec Barcelony byl po skončení hráčské kariéry pravou rukou dosavadního sportovního ředitele.

Foto: Profimedia.cz

Andoni Zubizarreta skončil ve funkci sportovního ředitele Barcelony.

Článek

Zubizarreta chytal za Barcelonu v letech 1986 až 1994, jako funkcionář se však netěšil velké oblibě. Fanoušky částečně pobouřil kvůli kontroverzním přestupům útočníků Neymara, Luise Suáreze či odchody Alexise Sáncheze a Cesca Fábregase. Naposledy čelil kritice kvůli nákupu stále zraněného obránce Thomase Vermaelena nebo Brazilce Douglase.

Odchod někdejšího španělského reprezentačního brankáře Zubizarrety však souvisí i s ročním zákazem nakupovat. Trest Barceloně udělila FIFA za porušení pravidel při přestupech fotbalistů mladších 18 let. Katalánský klub kvůli tomu nesmí až do ledna 2016 vyvíjet na přestupovém trhu žádnou aktivitu.

Na Zubizarretův vyhazov ještě v úterý odpoledne reagoval Carles Puyol. Dřívější opora zadních řad Barcelony vykonávala od září funkci asistenta sportovního ředitele, ale rozhodhla se skončit s okamžitou platností. "Poznal jsem klub z druhé strany a hodně jsem se naučil. Přál bych si zůstat, ale život ne vždy přináší to, co chcete. Věřím ale, že se jednoho dne vrátím do týmu svého srdce," sdělil Puyol na svém facebooku.

Reklama

Související témata: