Hlavní obsah

V šestnácti v kabině s Ronaldem? Do Realu míří fotbalový megatalent

Je mu teprve krátce šestnáct a už nějakou dobu kolem něho krouží agenti Manchesteru United, Liverpoolu, Juventusu, Barcelony či Bayernu Mnichov. Řeč je o Martinu Ödegaardovi, zázračném dítěti norského fotbalu. Vypadá to, že tajenka, kde bude záložník Strömsgodsetu dál rozvíjet svůj výjimečný talent, bude brzy vyřešena. Z bitvy velkoklubů by měl vyjít vítězně Real Madrid.

Zázračný norský mladík Martin Ödegaard

 
Článek

Podle norských médií odletěl ostře sledovaný severský teenager v úterý do španělské metropole, aby svoji další budoucnost smluvně svázal s lídrem La Ligy a úřadujícím vítězem Champions League.

Ödegaard nastupuje pravidelně v norské lize a odbyl si již i premiéru v reprezentaci, když loni v srpnu nastoupil ve věku 15 let a 253 dnů jako nejmladší Nor v historii do přípravného utkání se Spojenými arabskými emiráty. O dva měsíce později překonal další milník: odehrál závěrečnou půlhodinku duelu proti Bulharsku a stal se nejmladším hráčem v historii evropské kvalifikace (15 let a 300 dní).

Kontrakt s madridským Bílým baletem je hotovou věcí, tvrdí norský deník Verdens Gang. Otázkou prý zůstává jen, zda se Ödegaard do Madridu přesune okamžitě v zimním přestupním termínu, či až v létě po skončení sezóny.

Fotbalově růst vedle Cristiana Ronalda a dalších hvězd královského klubu, co víc by si norský šikula mohl přát? Ne všichni však sdílejí nadšení pro takový krok. Například podle trenéra norské reprezentace by Ödegaard měl zvolit postupnou cestu.

„Má dvě možnosti. Buď to vzít přes středně velký klub, jako je třeba Ajax Amsterdam, nebo jít rovnou do opravdového velkoklubu. Ale většina hráčů, kteří se rozhodnou pro druhou možnost, neuspěje," varoval před časem Per-Mathias Högmo.

Reklama

Související témata: