Hlavní obsah

Messiho k přestupu do Chelsea nepřemlouvám, ohradil se Fábregas

Na vlnách španělské rozhlasové stanice Onda Cero popřel někdejší hráč Barcelony Cesc Fábregas, že by právě on měl být prostředníkem, který zajistí odchod Lionela Messiho z Camp Nou do londýnské Chelsea. Španělský legionář hraje v barvách Blues od letošního léta, a protože ho pojí s božským Argentincem úzké přátelství, začalo se spekulovat o tom, že právě on by ho mohl k přestupu přemluvit.

Fabregas dal Barceloně vale, odešel do Chelsea, ale Messiho prý ke stejnému kroku nepřemlouvá.

Článek

„Myslím, že situace je prezentována v horším světle, než ve skutečnosti je. Leo je v Barceloně šťastný, stejně jako je Barcelona šťastná, že má Messiho," rozpovídal se Fábregas na vlnách španělské rozhlasové stanice.

„Mám špatné pocity z toho, když kolem sebe slyším, že právě já přesvědčuji Lea, aby přestoupil do našeho klubu. Copak já mohu zasahovat do přestupů a uzavřených smluv? Jsem jenom fotbalista," brání se Fábregas roli prostředníka, do které byl pasován. I třeba proto, že jeho současná libanonská přítelkyně a Messiho partnerka jsou si velice blízké a údajně by chtěly společně trávit čas v jednom městě.

„Je mně dost nepříjemné, že jsem s jeho odchodem ze Španělska spojován, ale upřímně - nevěřím, že by Barcelonu opustil," utnul naděje příznivců Chelsea, že by se argentinská hvězda mohla v barvách Blues objevit. Asistent trenéra fotbalistů londýnského klubu Steve Holland později rovněž nákup barcelonské hvězdy vyloučil.

Fábregas se vyjádřil hodně skepticky i napjatému vztahu mezi Messim a současným trenérem Barcelony Luisem Enriquem, který by údajně mohl dát argentinskému fotbalistovi podnět k odchodu.

„Opravdu nevím nic o jejich vztahu, ale pochybuji, že by se stalo to, o čem lidé mluví. Leo je tichý kluk a během tří let, kdy jsme byli spoluhráči, jsem nikdy nic podobného od něho neviděl a nezažil," odmítá Fábregas uvěřit zvěstem o otevřeném konfliktu, který mezi největší hvězdou katalánského mužstva a trenérem propukl.

„Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby se mně naskytla příležitost si s ním znovu zahrát, to jako jeho bývalý týmový kolega a přítel nepopírám. Leo se ale rozhodne sám a udělá to, co ho učiní šťastným," prohlásil někdejší hráč Barcelony ve službách londýnské Chelsea Cesc Fábregas.

Reklama

Související témata: