Hlavní obsah

Poprask na druhou. Messi hlasoval pro Mourinha, aby v Curychu navíc dodal: Nevím, kde budu příští rok

Curych/Praha

Neskutečné, jaký poprask dokázalo jedno jediné jméno na hlasovacím lístku vyvolat. A po celém Španělsku! Argentinská hvězda ve službách Barcelony Lionel Messi totiž uvedla při své volbě nejlepšího trenéra roku 2014 následující pořadí: 1. Alejandro Sabella (Argentina), 2. Pep Guardiola (Bayern), 3. José Mourinho (Chelsea). Kolotoč spekulací kolem odchodu Messiho z Camp Nou, který mělo zastavit nedělní ligové vítězství Barcelony nad Atlétikem, se v tu ránu zase roztočil.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi dorazil na vyhlášení ankety Zlatý míč FIFA i s partnerkou Antonellou Roccuzzovou.

Článek
Fotogalerie

Cristiano Ronaldo a Manuel Neuer po vyhlášení Zlatého míče

Nejlepší akce Lionela Messiho v roce 2014.

Akce, góly a technické finesy Cristiana Ronalda v roce 2014.

Prvnímu místu, na které Messi pasoval reprezentačního kouče Argentiny Sabellu, se nikdo nepodivoval. Proč také, když dovedl na světovém šampionátu v Brazílii národní tým své země až do finále.

Ronaldo hlasoval diplomaticky
Největší Messiho rival Cristiano Ronaldo hlasoval při volbě trenéra roku diplomaticky. Na prvním místě uvedl současného kouče Realu Carla Ancelottiho, na druhém u něho figuruje Argentinec Diego Simeone, který s Atlétikem vyhrál španělskou ligu a postoupil do finále Ligy mistrů, na třetím pak německý kouč mistrů světa Joachim Löw.

„Zahrát si finále mistrovství světa, to bylo to nejhezčí na celém loňském roce. A to přesto, že jsme ho nebyli schopni vyhrát, což je mně pořád líto. Ale už je to za námi a musíme myslet na to, co nás čeká. Mým cílem je vyhrát vše, co je v sázce. Vybojovat s Barcelonou titul a s Argentinou zvítězit na Copa America," doznával ostatně Messi v Curychu.

Ani druhá příčka, na které na Messiho hlasovacím lístku figuroval někdejší kouč Barcelony Pep Guardiola, údiv nevyvolala. Vždyť argentinskou superstar léta na Camp Nou trénoval a teď během angažmá v Německu vyhrál s Bayernem ligu v zemi světových šampiónů.

Mourinho je zkrátka dobrý trenér, vysvětloval Messi

Ale Mourinho? Vždyť ten přece s Chelsea v uplynulém roce nic nevyhrál? Jak jen je možné, že ho Messi uvádí mezi třemi nejlepšími trenéry světa? Že by se mu chtěl připomenout? Že by snad bylo něco pravdy na tom, že by si pod ním chtěl zahrát? Že by přece jen pomýšlel na angažmá v Chelsea?

„Je to skvělý trenér. Ať se někomu jako člověk líbí nebo ne, není pochyb o tom, že je vynikajícím koučem," vysvětloval Messi svou volbu.

A aby snad nebylo podivností a dohadů kolem něho málo, poopravil Messi i slova pronesená po nedělní výhře Barcelony v ligovém šlágru s Atlétikem.

„Chci pokračovat v Barceloně, nemám v úmyslu nikam odcházet," citovala ho ještě v neděli v noci všechna španělská média.

Neuběhlo ještě ani čtyřiadvacet hodin a před slavnostním ceremoniálem v Curychu Messi do mikrofonů prohlašuje: „Nevím, kde budu příští rok."

A pak stačí, aby se odtajnily hlasovací lístky, na nichž hvězdný Argentinec uvádí jako třetího nejlepšího trenéra světa kouče Chelsea José Mourinha...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články