Hlavní obsah

Dát dva góly Realu na San Bernabéu je splněný sen, usmíval se Torres

Madrid/Praha

Mnozí už nad třicetiletým útočníkem Fernandem Torresem zlomili hůl. Neprosadil se v Chelsea, v jejímž dresu dal za tři roky jen dvacet gólů, ve španělské reprezentaci zahříval lavičku náhradníků a loni na podzim se při hostování v AC Milán trefil v deseti zápasech jen jednou. Nápad kouče Atlétika Madrid Diega Simeoneho přivést ho po více než sedmi letech zpět do klubu, v němž začínal, považovali někteří fanoušci i odborníci za šílený nápad. Simeone trval na svém. Torres přišel, viděl a ve čtvrtek dvěma góly vyprovodil z Královského poháru konkurenční Real Madrid.

Torres dvěma góly vyřadil Real ze Španělského poháru.

 
Článek

Fanoušci vynášejí „El Niňa“ do nebes, evropská média žasnou, Simeone se usmívá a hráči Realu kroutí nevěřícně hlavou. Co samotný Torres? Ten je na vrcholu blaha... „Byl to úžasný večer! Na San Bernabéu jsem nikdy nedal gól, a teď hned dva. To je splněný sen. Sice stále platí, že jsem Real nikdy neporazil, ale i jeho vyřazení z Královského poháru je pro mne něco úžasného. Cítím se báječně. Návrat domů byl ten nejlepší krok, jaký jsem mohl udělat. Jsem velmi šťastný,“ citují Fernanda Torrese španělská média.

El Niňo udeřil levou i pravou

Zcela zkazil oslavy Realu a Cristiana Ronalda, který ukázal 90 tisícům fanoušků Zlatý míč. Oslavováni byli i další hráči Realu, ocenění na pondělním fotbalovém galavečeru v Curychu.

Atlético si přivezlo do osmifinálové odvety náskok 2:0 a po minutě právě Torres zchladil naděje Realu, když levačkou poslal z voleje Griezmannovu přihrávku za záda gólmana Navase. Totéž si zopakovali i v úvodní minutě druhé půle, jen s tím rozdílem, že Griezmann přihrával z druhé strany šestnáctky a Torres uklidil míč zblízka k bližší tyči pravačkou. Real se na víc než vyrovnání nezmohl a pohár neobhájí.

„Griezmann je úžasný hráč. Dvakrát mě perfektně našel, jeho přihrávky byly lahůdkové,“ liboval si Torres. Real není zvyklý inkasovat na začátku poločasů, to pro něj musela být rána. Už po prvním gólu jsem si říkal, že tuhle šanci na postup nesmíme pustit. Věřím, že zvládneme i čtvrtfinále s Barcelonou,“ přál si Torres.

Jako bychom ho neznali, litoval Ramos

Velmi spokojený byl i kouč Diego Simeone. „Věřil jsem, že se dokáže vrátit. Fotbal určitě hrát nezapomněl a jak vidno, dávat góly také ne. Pro nás bude velkou pomocí. Zatím je u nás na hostování do konce sezóny. Uvidíme, co dál. V každém případě s Mandžukičem jsou velmi kvalitním útočným tandemem,“ liboval si trenér Atlétika a jen domácí popíchl: „Muselo to být pro ně těžké, takhle si nechat zkazit jinak hezkou oslavu.“ Torresův spoluhráč z reprezentace Juanfran dodal: „Fernando ukázal, že je stále dobrý, ale tohle byl návrat z kategorie snů. S ním můžeme myslet na velké věci.“

Hráči Realu byli z remízy rozčarovaní. „Bojovali jsme, snažili se, za náš výkon se nemusíme stydět. Bohužel jsme se nedokázali gólově prosadit,“ přiznal obránce Marcelo. „Zápas a postup jsme ztratili sami. Nemůžeme se na začátku poločasů nechat dvakrát takhle přehrát. Jako bychom Torrese neznali a nevěděli, co dokáže, když má svůj den. Motivace z něho v tomhle zápase přímo sršela,“ přidal se Sergio Ramos, který vyrovnával v první půli.

„Věřil jsem, že tenhle večer bude náš. Sami jsme si pokazili oslavy, ale musíme jít dál. Jednu trofej neobhájíme, jsou tu však další výzvy,“ konstatoval Cristiano Ronaldo, autor druhé trefy Bílého baletu. „Dobře jsme hráli jen hodinu. Prosadit se proti Atlétiku bylo těžké a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat,“ nehledal výmluvy kouč Carlo Ancelloti.

Reklama