Hlavní obsah

Kouč Barcelony to zase schytává. A jen proto, že patřičně nejásal nad Messiho hattrickem

Barcelona/Praha

Nedopřejí mu pokoj. S Barcelonou se v lize drží na dohled madridskému Realu, ve španělském Královském poháru postoupil na rozdíl od svého největšího rivala do čtvrtfinále, kde ho teď čeká konfrontace s Atlétikem, přesto kouč katalánského klubu čelí novým a novým otázkám, jak to bude s jeho další budoucností na Camp Nou. „Žiju přítomností,“ odrážel Luis Enrique ataky, co s ním bude dál a zda v Barceloně vydrží i v příští sezóně.

Foto: Stringer/spain, Reuters

Fotbalisté Barcelony Lionel Messi a Neymar (vpravo) slaví hattrick argentinského útočníka na půdě La Coruni.

Článek

Ani hladká ligová výhra 4:0 nad Deportivem La Coruňa, o kterou se postaral třicátým hattrickem v dresu Barcelony Lionel Messi, nepřinesla na Camp Nou více klidu.

Novinářům, ba i některým expertům se zdálo, že trenér Barcelony neprojevoval patřičnou radost nad výjimečným střeleckým představením argentinské hvězdy. Dokonce se nanovo vynořily spekulace, zda se údajně napjaté vztahy mezi Enriquem a Messim skutečně uklidnily tak, jak klubové vedení prezentuje.

„Nemám tendenci oslavovat vstřelené branky. Samozřejmě jsem moc rád, když góly dáváme, ale neměl jsem a nemám v povaze nad nimi okázale jásat," bránil se kouč Barcelony spekulacím, že mezi ním a Messim to není v pořádku, když nedával v La Coruni patřičně najevo svou radost.

„Můžete si z toho vyvozovat, co chcete, můžete vykreslovat závěry, jak se vám zlíbí. Já se ale prostě choval na lavičce vždy stejně. V Římě, stejně jako ve Vigu, odkud jsem na Camp Nou přišel," namítal čtyřiačtyřicetiletý Enrique.

Spekulacím o své další budoucnosti v Barceloně tím pochopitelně nezabránil. „Fotbal je o přítomnosti, která sebou už beztak nese značná rizika. A já přítomností žiju, takže nemohu skutečně dát žádné záruky, že budu u mužstva i v příští sezóně," vyhnul se přímé odpovědi.

„Teď proto myslím na jediné - na středeční pohárový duel s Atlétikem a nezabývám se tím, co bude za pár měsíců," odbyl novináře trenér Barcelony, jenž sám nechtěně přiživil úvahy o své další budoucnosti v klubu. To když prohlásil, že jestliže nebude cítit podporu svých hráčů, odejde z Camp Nou sám.

Reklama

Související témata: