Hlavní obsah

Barcelona - Atlético 1:0Messi penaltu nedal, přesto skóroval. Do semifinále Španělského poháru má Barcelona blíž

Madrid
Aktualizováno

Útočník Lionel Messi zařídil vítězství Barcelony nad Atlétikem Madrid v úvodním čtvrtfinálovém utkání Španělského poháru. Argentinec vstřelil jediný gól zápasu v 85. minutě.

Messi rozhodl o výhře Barcelony nad Atlétikem ve čtvrtfinále Španělského poháru.

 
Článek

Atlético, které v osmifinále vyřadilo ze soutěže městského rivala Real, nastoupilo znovu s navrátilcem Fernandem Torresem v základní sestavě. Na Camp Nou měli domácí tradičně míč častěji na svých kopačkách. Messimu ale v dobré střelecké pozici míč poskočil a sedmadvacetiletý Argentinec střílel nad. V gólové příležitosti selhal i Luis Suárez.

Ve druhé půli pak střílel Inieasta, ale brankář Oblak jeho pokus zlikvidoval. Nejdůležitější moment se odehrál sedm minut před koncem druhého poločasu, kdy se k Busquetsovi stojícímu ve vápně odrazil míč, barcelonský záložník ale padl na trávník po kontaktu s Juanfranem.

Sudí odpískal pokutový kop, k jehož exekuci si míč postavil Messi. Jeho střelu mířící k pravé tyči brankář Oblak vyrazil na tyč. Od té se ale balón odrazil zpět před bránu a před dobíhajícího Messiho, jenž střelou do odkryté brány zařídil jediný gól zápasu.

Odveta se hraje ve středu 28. ledna.

Fotbalový Španělský pohár - čtvrtfinále, 1. zápasy:
Villarreal - Getafe 1:0 (85. Bruno)
Barcelona - Atlético 1:0 (85. Messi)
Málaga - Athletic Bilbao 0:0
Který tým postoupí do semifinále Španělského poháru?
Barcelona
68,9 %
Atlético Madrid
31,1 %
Celkem hlasovalo 819 čtenářů.

Reklama

Související témata: