Hlavní obsah

Jasná penalta, nebo Busquets filmoval? My kvílet nebudeme, tvrdil kouč Atlétika

Barcelona

Fotbalisté Barcelony mají zase o kousíček blíže semifinálové účasti ve Španělském poháru. Ve středu na Camp Nou těsně zdolali Atlético Madrid 1:0, rozhodující moment utkání přišel pět minut před koncem, když hostující Juanfran ve vápně fauloval Sergia Busquetse. Jasný faul, nebo jen teatrálně přihraný pád? Rozhodčí si pokutový kop obhájí, měly po utkání jasno obě strany.

Lionel Messi rozhodl o výhře Barcelony nad Atlétikem.

 
Článek

Penaltu nadvakrát proměnil Lionel Messi a Barcelona si tak připsala skalp jednoho z hlavních rivalů, který v osmifinále Copa del Rey vyřadil i Real Madrid. Před odvetou, která se hraje příští středu 28. ledna na stadiónu Vicenteho Calderóna, jsou však šance na postup víceméně vyrovnané.

Juanfran v klíčovém souboji ve vápně kopl do Busquetse, který však svůj pád hodně přihrál. Penalta? Hráči v bílých dresech se okamžitě sesypali na rozhodčího Gonzáleze a protestovali. Podle některých borců z Atlétika šlo o přísné rozhodnutí. „Tohle jsou zkrátka situace, kdy rozhodčí pískne, nebo celou situaci nechá bez povšimnutí. Myslím, že sudí pískat nemusel, ale asi si to obhájí," tvrdil zadák Rojiblancos Miranda.

Trenér hostujícího celku Diego Simeone však jakékoliv nářky odmítal. „Rozhodně nebudeme po tomhle rozhodnutí kvílet. Pravdou je, že se snažíme nevnímat verdikty rozhodčích, nechci se tím zabývat," vysvětloval argentinský trenér, který v minulém roce dovedl Atlético k mistrovskému titulu. „Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas a v odvetě jsou šance vyrovnané. Výsledek 1:0 není příliš dobrý ani pro Barcelonu, i když je poznat, že se v posledních týdnech zvedá a zlepšuje," dodal Simeone.

Jasná penalta, tvrdil Busquets

Domácí záložník Sergio Busquets měl po středečním zápase jasno. „Penalta byla na sto procent, protože Juanfran mě skopnul," tvrdil odchovanec Barcelony. Domácí kanonýr Messi pak nadvakrát se štěstím překonal brankáře Atlétika Oblaka a kouč Luis Enrique si mohl oddychnout.

„Je to dobrý výsledek. Předpokládal jsem těžký zápas, věděl jsem, že musíme hrát kompaktně a trpělivě. Atlético opět velmi dobře bránilo, hrálo agresivně a bylo připravené na smrtící brejky. Ale máme čisté konto a gólovou výhodu, takže jsem spokojený," tvrdil Enrique.

Čtyřiačtyřicetiletý kouč Barcelony se k penaltovému zákroku příliš vyjadřovat nechtěl. „Hosté logicky protestovali, ale vypadalo to jako faul i z lavičky. Arbitři to mají těžké, v zápalu boje musí učinit složité rozhodnutí. My se teď musíme připravit na odvetu, do semifinále poháru stále vede obtížná cesta. Šance jsou pořád padesát na padesát," uzavřel kouč Blaugrana.

Nařídil rozhodčí González pokutový kop po souboji Juanfrana s Busquetsem správně?
Ano
34,2 %
Ne
65,8 %
Celkem hlasovalo 5929 čtenářů.

Reklama

Související témata: