Hlavní obsah

Simeone: Real bych netrénoval ani za všechny prachy světa

Praha

Rivalita až za hrob. Sní o tom, že jednou převezme reprezentaci Argentiny. Ale že by mohl vést hvězdný Real Madrid!? „Real bych netrénoval ani za všechny prachy světa,“ vyhlásil Diego Simeone, ambiciózní kormidelník Atlétika Madrid, v rozhovoru pro web FIFA. Známý bouřlivák dělí trenéry do tří kategorií - na syny, otce a dědky...

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Bouřlivák Diego Simeone v akci...

Článek

Platí za jednoho z nejlepších fotbalových trenérů současnosti. Hlavně poté, co se mu s Atlétikem podařilo v minulé sezóně vyhrát první ligový titul od roku 1996 a také dovést tým do finále Ligy mistrů, kde jeho svěřenci nestačili na Real Madrid.

Útočník Fernando Torres, který má se Simeonem velmi blízký vztah, se nechal slyšet, že rodák z Buenos Aires určitě dostane v blízké budoucnosti několik velmi lukrativních nabídek.

Bouřlivák Simeone ovšem fanoušky Atlétika a argentinské reprezentace ujišťuje, že v žádném případě neposílí mužstvo úhlavního nepřítele.

„Zda bych přijal nabídku Realu Madrid nebo Brazílie, kdyby mi nabídli megakontrakt a neomezené zdroje? Určitě bych odmítl. Řekl bych sbohem těmto prachům!"

Má čas, ještě není dědek...

Diego Simeone naopak vůbec netají, že jeho snem je posadit se jednoho dne na lavičku národního týmu Argentiny.

„Po světovém šampionátu v Brazílii mě nikdo neoslovil, ale vím, že jednou se to stane. Vždycky jsem říkal, že existují tři typy trenérů. Já jim říkám synové, otcové a dědci. V reprezentaci má místo spíše dědek - někdo, kdo má dostatek zkušeností, vidí věci, které jiní nevidí," uvědomuje si, že na splnění svého snu má ještě čas.

Zatím potřebuje být neustále na hřišti, vést tréninky a být s hráči v každodenním kontaktu. To mu práce u reprezentačního týmu neumožní. Přesto chce v budoucnu trénovat argentinskou reprezentaci.

„Samozřejmě! Strávil jsem v ní spoustu úžasných let, vždy to bylo pro mě to nejcennější na světě. Věřím, že jednou se můj sen stane skutečností a budu z toho profitovat já i národní tým," těší se 44letý kouč a bývalý vynikající záložník.

Reklama

Související témata: