Hlavní obsah

Sudí viděl jen kopnutí, o Ronaldově excesu se nezmínil. Jaký flastr Portugalec dostane?

Madrid/ Praha

Fotbalové Španělsko se rozdělilo na dva nesmiřitelné tábory. Ronaldo a jeho exces v ligovém duelu v Córdobě jsou toho příčinou. Trest, který má být nad držitelem Zlatého míče vynesen, samo sebou v první řadě. Příznivci Realu doufají, že disciplinární komise vezme v potaz zprávu sudího Hernándeze, jenž do zápisu o utkání údajně uvedl, že červenou kartu udělil Ronaldovi jen za kopnutí protihráče, přičemž úder uštědřený Edimarovi vůbec nezmínil. Zavilí odpůrci Bílého baletu naopak doufají, že to fotbalový tribunál hvězdnému Portugalci patřičně spočítá a vynese trest na horní hranici sazebníku. Distanc na tři ligové duely.

Zkrat a vyloučení Cristiana Ronalda.

 
Článek

Nervy pracovaly všem. Jindy klidnému italskému kouči Ancelottimu na lavičce, hráčům Realu na trávníku. Aby ne, když ještě deset minut před koncem hrál lídr španělské ligy v Córdobě nerozhodně 1:1, takže reálně hrozilo, že na výhru nedosáhne a o vedení v tabulce přijde.

Ronaldova omluva na Twitteru

Ronaldo byl frustrovaný asi ze všech nejvíc, protože domácí obránci ho v jednom kuse okopávali a on se nemohl střelecky prosadit. I proto se neudržel. Nejprve před bránou domácího gólmana Juana Carlose fauloval a udeřil brazilského beka ve službách Córdoby Edimara, aby se poté rozmáchl i po Crespovi, jenž šel spoluhráče bránit.

„Omlouvám se za tento bezmyšlenkový čin úplně všem, zejména pak Edimarovi," projevil Ronaldo po utkání prostřednictvím Twitteru lítost nad zkratem i vyloučením. Stejně kajícně vyzněl i jeho pondělní dopolední rozhovor s trenérem Ancelottim, protože hvězdný Portugalec si moc dobře uvědomoval, jaký trest nad ním může disciplinárka vynést.

„Všechno vyvolala frustrace mých hráčů. Nebyl to pro nás jednoduchý zápas, neboť na nerovném hřišti jsme se nemohli prosadit svou hrou, navíc Córdoba dobře bránila, bojovala o každý míč a měla dobré protiútoky. To vítězství jsme si doslova protrpěli," projevil trenér Ancelotti jisté pochopení pro Ronaldův zkrat. Zvláště, když jeho tým díky penaltě nařízené minutu před koncem vyhrál 2:1 a vedení v tabulce si před Barcelonou udržel.

Přijde o derby s Atlétikem?

I on teď samo sebou trne, jaký trest Ronalda stihne. Aby ne, když největší hvězda jeho mužstva nastřílela v osmnácti ligových zápasech zatím 28 branek, což je porce, která by se těžko nahrazovala.

Utěšovat se může tím, že se v zápise o utkání rozhodčí Hernández o napadení protihráče vůbec nezmínil a červenou pro Ronalda - mimochodem pátou za dobu jeho působení v Realu - zdůvodnil kopnutím protihráče.

V takovém případě by snajpr Realu dostal podle sazebníku trest na jeden zápas a chyběl by v sobotním domácím střetnutí se San Sebastiánem. Problém je ovšem v tom, že úder Edimarovi vidělo celé Španělsko, které ho teď pitvá ze všech stran. A případný trest také. Kdyby fotbalový tribunál volil ve středu distanc na horní hranici sazebníku, stál by Ronaldo nuceně tři utkání. Doma se San Sebastiánem a Sevillou, hlavně však 7. února v madridském derby s Atlétikem. A to by byl pro Bílý balet obrovský handicap.

Reklama

Související témata: