Hlavní obsah

Hráči Atlétika zuřili, Neymarovo gesto údajně odstartovalo emoce a karetní smršť

To Brazilec Neymar podle hráčů Atlétika Madrid všechno odstartoval. Nejen dvěma góly, které ve čtvrtfinálové odvetě Královského poháru do poločasu vstřelil, ale zejména gesty, jimiž své trefy oslavoval. „Má zvláštní způsob hry a stejně zvláštní gesta. Zvláště, když se vyhrává. Jeho chování je hodně nepříjemné,“ přiznal kapitán madridského Atlétika Gabi, že nejen publikum, ale i jeho tým hvězdný Brazilec pořádně vytočil, když po třetí brance a dokonaném obratu přiložil ruku k uchu a předstíral, že čeká na následnou reakci domácích fanoušků i fotbalistů.

Foto: ČTK/AP

Barcelonský útočník Neymar slaví vstřelený gól na hřišti Atlétika Madrid.

Článek

Pro Atlético představovala Neymarova trefa konec nadějí, že by čtvrtfinálovou odvetu s Barcelonou zvládli a po Realu Madrid vyřadili i Katalánce. První zápas na Camp Nou 0:1 prohráli a stav 2:3 v druhém duelu znamenal, že by museli vstřelit Barceloně minimálně tři branky.

K tomu ještě penalta, které se v závěru první půle domácí marně dožadovali poté, co Jordi Alba zahrál rukou, a navrch Neymarovo gesto.

To k němu patří, bránil Neymara trenér

„Nikdo ho nezmění, takový byl vždy. Jeho postoje, gesta a chování jsou normální pro hráče, jako je on. Pro fotbalisty se spoustou sebedůvěry, kteří útočí, brání, kličkují, skórují," bral svého svěřence v ochranu trenér Barcelony Luis Enrique, protože Neymar podal skutečně mimořádný výkon.

Domácí fotbalisté ovšem pro Neymarova gesta pochopení neměli. A sudí Gil je také vytočil. I proto nervy pracovaly a emoce úřadovaly. Nejprve dostal kapitán Gabi druhou žlutou kartu a v druhém poločase musel zůstat v šatně.

„Řekl jsem mu pouze: To byla penalta a vyloučení, na což on reagoval slovy, že půjdu ven. To je všechno, co se stalo, to byla veškerá má neúcta k rozhodčímu," popisoval Gabi pro Canal+, proč dostal první žlutou. Po poločasové potyčce následovala druhá.

Deset žlutých, dvě červené

V deseti už nemělo Atlético v druhém poločase samozřejmě nárok, aby Barceloně vzdorovalo a pokusilo se o zvrat. Zvláště, když emoce byly v jeho řadách dál na pochodu.

Turecký legionář Arda Turan mohl mluvit o štěstí, že svého kapitána nenásledoval. Tři minuty po půli totiž v souboji, který sudí neposoudil jako faul, ztratil kopačku. Celý rozlícený Turan s ní mrštil po pomezním rozhodčím, za což si vysloužil jen žlutou kartu.

Mimochodem - domácí hráči jich viděli celkem deset. Gabi dvě, Mario Suárez rovněž, protože i on byl po faulu na Messiho vyloučen, takže Rojiblancos dohrávali posledních šest minut jen v devíti.

„V poháru jsme skončili, ale na své hráče jsem hrdý. Hlavně v první půli podali mimořádný výkon," nedal na sobě znát jakékoli rozladění domácí kouč Diego Simeone. I jeho kolega na lavičce Barcelony byl pochopitelně spokojený.

„Jsme v Královském poháru mezi čtyřmi posledními, sedm posledních soutěžních zápasů jsme vyhráli, což svědčí o formě, do níž jsme se dostali. Ale to všechno by bylo málo, kdybychom skončili v této sezóně bez trofeje," připomínal Luis Enrique, že vyřazení Atlétika představovalo jen zastávku na cestě, kterou má Barcelona před sebou.

Reklama

Související témata: