Hlavní obsah

Barcelona - Villarreal 3:2Barcelona v přestřelce zdolala Villarreal

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony přerušili Villarrealu sérii osmnácti soutěžních utkání bez prohry a v 21. kole španělské La Ligy ho porazili 3:2. Katalánský celek tak zůstal v tabulce na druhém místě o bod za Realem, který však má k dobru středeční dohrávku se Sevillou. Ta zvítězila také 3:2 nad barcelonským Espaňolem a posunula se na čtvrté místo o bod před Valencii. Rozhodl v 89. minutě Iago Aspas.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalisté Barcelony zleva Luis Suárez, Lionel Messi a Neymar se radují ze vstřeleného gólu v utkání proti Villarrealu.

Článek

Hned několik šancí měl v úvodním dějství proti Villarrealu barcelonský útočník Suárez, většina pokusů však nemířila mezi tyče. Do vedení se nakonec po půlhodině hry dostal Villarreal: Mariova střela by šla vedle branky, Čeryšev ji však v rychlosti usměrnil za Bravova záda. Ruský fotbalista se v této sezóně přímo podílel na gólu Villarrealu podvanácté.

Na konci poločasu domácí vyrovnali. Rafinhovu střelu vyrazil brankář Asenjo pouze k volnému Neymarovi, jenž vstřelil 15. branku v tomto ročníku La Ligy.

Mezi 51. a 55. minutou pak padly tři góly. Nejprve se znovu do vedení dostali zásluhou Vietta hosté, za dvě minuty ale druhý tým tabulky znovu vyrovnal a obrat téměř okamžitě dokonal 22. ligovou trefou v sezóně Messi. Barcelona ztrácí na vedoucí Real Madrid bod.

Sevilla vrátila Espaňolu porážku

Pro Espaňol, který vyřadil Sevillu ve čtvrtfinále Španělského poháru, začalo utkání dobře. Ve 14. minutě fauloval v pokutovém území domácí brankář Beto a nejlepší střelec katalánského celku Stuani se z penalty nemýlil.

Ještě do konce poločasu ale andaluský tým otočil stav. Nejprve se povedenou střelou z velké dálky prezentoval Figueiras, obrat dokonal v 35. minutě po přesném Vidalově pasu Vitolo. Espaňol šel navíc o pět minut později do oslabení, když gólman Casilla zasáhl míč rukou mimo šestnáctku a dostal červenou kartu.

Hráči Sevilly v druhém poločase dvakrát trefili tyč a nevyužitých šancí následně litovali, v 77. minutě se totiž o vyrovnání postaral Sánchez. Přesto nakonec domácí získali plný počet bodů, když minutu před koncem vstřelil vítězný gól po Baccově přihrávce Aspas.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Levante - Bilbao 0:2 (48. a 90. Aduriz)
Almería - Getafe 1:0 (44. Méndez)
FC Sevilla - Espaňol Barcelona 3:2 (26. Figueiras, 35. Vitolo, 89. Aspas - 15. Stuani z pen., 77. Sánchez)
FC Barcelona - Villarreal 3:2 (45. Neymar, 53. Rafinha, 55. Messi - 30. Čeryšev, 51. Vietto).

Reklama

Související témata: