Hlavní obsah

To byl ale gól! Dvanáctiletý žáček Barcelony napodobil Ronaldinhovu branku Čechovi

Barcelona

V barcelonské fotbalové škole se rodí další talent. Dvanáctiletý Toni Caravaca v zápase žáčků skóroval podobně jako před deseti lety v Lize mistrů Ronaldinho do sítě brankáře Chelsea Petra Čecha.

Nadějný Toni Caravaca skóroval jako Ronaldinho.

 
Článek

La Masia je známá tím, že pro hlavní tým vychovala několik světových fotbalistů. Například Xaviho, Andrése Iniestu či Lionela Messiho, který do ní nastoupil ve dvanácti letech. Stejně starý je i Toni Caravaca.

Ten vzhledem k věku zatím hraje na polovině klasického hřiště a vápno je tak znázorněno modrou čarou. Přesto ukázal klid a rozvahu v zakončení a brankářovi nedal šanci. Nekompromisní střelou z kroku poslal míč do brány. Branka mladého barcelonského talentu z výběru do dvanácti let dost připomíná gól držitele zlatého míče Ronaldinha.

Brazilský špílmachr v ročníku 2004/05 v osmifinále Ligy mistrů překonal českého gólmana ve službách Chelsea Petra Čecha, když si předtím doslova pohrál se stoperem Ricardem Carvalhem. Barceloně to však k postupu do čtvrtfinále nestačilo. Po výsledcích 2:1 a 2:4 tehdy postoupil londýnský celek.

Reklama

Související témata: