Hlavní obsah

Čech by se v Chelsea mohl vrátit na pozici gólmana číslo jedna, Courtoise si vyhlédl Real

Madrid/Londýn

Petru Čechovi svitla naděje. Možná se nebude muset stěhovat ze Stamford Bridge, který mu tolik přirostl k srdci, a přesto se znovu stane jedničkou ve špičkovém týmu. O jeho rivala Thibauta Courtoise se totiž enormně zajímá Real Madrid. Alespoň to tvrdí britská média.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Thibaut Courtois si v probíhající sezóně získává respekt. Zde zasahuje proti Albertovi Morenovi z Liverpoolu.

Článek

Bílý balet si v létě minulého roku sice pořídil Keylora Navase, s osmadvacetiletým Kostaričanem ale kouč Carlo Ancelotti počítá jako s brankářem číslo dva. Tým z hlavního španělského města v současnosti shání brankářskou jedničku. Iker Casillas v poslední době příliš chybuje, navíc za dva měsíce oslaví již 34. narozeniny. Ani není třeba dodávat, že nový brankář číslo jedna pro Real musí být světovou extratřídou.

V druhé polovině roku se spekulovalo o tom, že Real pokukuje po službách Petra Čecha, pak svou pozornost ale zaměřil na Davida De Geu hájícího barvy Manchesteru United. Nadějný čtyřiadvacetiletý brankář se na Old Trafford sice delší dobu aklimatizoval, v probíhající sezóně ale předvádí mimořádné zákroky.

A to za plat 70 tisíc liber týdně. Vedení Bílého baletu by bylo rozhodně ochotno nabídnout vyšší částku. I proto De Geův agent Jorge Mendes započal jednání o prodloužení brankářovy smlouvy v United, přestože mu dosavadní kontrakt vyprší až v létě 2016.

Plat De Gey se přiblíží k hvězdám United

„Vyjednávám s Manchesterem United o prodloužení De Geovy smlouvy. Není pravda, že by se De Gea domluvil na přestupu do Realu," potvrdil pro Daily Mail hráčův zástupce. Madridský rodák se tak s největší pravděpodobností minimálně přiblíží k nejlépe placeným hráčům Rudých ďáblů. Těmi jsou s 250 tisíci liber týdně útočníci Wayne Rooney a Robin van Persie.

Na vývoj událostí vedení Realu Madrid zareagovalo tak, že svou pozornost přesunulo ze severozápadu Anglie na jih, přesněji do Londýna na Stamford Bridge. De Gea totiž není jediným brankářem, který si v probíhajícím ročníku buduje stále větší respekt.

Courtois v Chelsea září a vedení Blues se nechalo slyšet, že jakkoliv vysokou nabídku za dvaadvacetiletého Belgičana odmítne. Zdroj deníku Daily Star, který celou spekulaci rozpoutal, ale informuje o tom, že se vedení Realu nehodlá vzdát. V ruce má totiž jeden trumf, který by mohl vytasit. Jmenuje se Raphael Varane - jednadvacetiletý francouzský stoper, jehož velkým obdivovatelem je i trenér Chelsea José Mourinho.

A pokud by byl přestup Varaneho na Stamford Bridge součástí nabídky Realu, nelze vyloučit, že by Courtois do Realu přece jenom přestoupil a Petr Čech by tak získal zpět svou ztracenou pozici týmové jedničky v Chelsea.

Přestoupí v létě Thibaut Courtois do Realu?
Ano
17,4 %
Ne
82,6 %
Celkem hlasovalo 18388 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články