Hlavní obsah

Osudové Atlético! Porážky od městského rivala mohou stát Ancelottiho místo

Pro fotbalový Real Madrid se nový kalendářní rok nevyvíjí zrovna růžově. Z velké části za to vděčí svému městskému rivalovi. Atlético nejprve v polovině ledna vyřadilo Real ze španělského poháru a v sobotu ho v ligovém šlágru potupilo porážkou 4:0. Na celé věci nic nepřidala ani narozeninová oslava největší hvězdy Bílého baletu Cristiana Ronalda. Podle spekulací španělských médií začíná být pozice kouče Carla Ancelottiho v ohrožení. Nahradit by ho mohl jeho asistent Zinedine Zidane.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti

Článek

Když Atlético v sobotu doma zvítězilo 4:0, byla to už šestá konfrontace těchto mužstev v probíhající sezóně. A světe div se, Real nevyhrál ani jedno střetnutí. Nula výher, dvě remízy a čtyři porážky. Skóre 4:12. Poslední výhru (4:1 po prodloužení) si připsal v květnovém finále Ligy mistrů. Z Atlética Madrid se tak pomalu stává osudový soupeř.

„Byl to nejhorší výkon od chvíle, co jsem k mužstvu přišel," hartusil po poslední ostudné porážce Ancelotti.

Zpátky na vítěznou vlnu, nabádá PérezVšemu nasadil korunu trojnásobný držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo, který měl po utkání bouřlivou narozeninovou party, ze které pronikly na veřejnost videa a fotografie.

Chování největší hvězdy a dalších hráčů, kteří se oslavy zúčastnili, se pochopitelně nelíbilo fanouškům, kteří u tréninkového centra Realu vyvěsili transparent „Vuestra risa, nuestra vergüenza", čili "vaše úsměvy, naše ostuda".

Své si fotbalisté vyslechli i od klubového prezidenta Florentina Péreze, který nabádal k tomu, aby se zaměřili zpátky na hru, díky které na podzim vyhráli dvaadvacet utkání v řadě.

Zidane jako ideální variantaAncelottimu, který je u kormidla Realu od června 2013, se povedla první sezóna, během které jeho svěřenci vyhráli Ligu mistrů a španělský pohár. V novém kalendářním roce ale jeho tým trochu strádá. Kromě porážek od Atlética nestačil ani na Valencii (1:2), a ze silných soupeřů porazil pouze Sevillu (2:1). A tak se vyrojily spekulace, že se pod italským stratégem začíná podlamovat židle. Jeho nástupcem má být údajně bývalý hráč Realu a jeho asistent Zinedine Zidane.

Dvaačtyřicetiletý Francouz vede v současnosti rezervní tým a podle jeho bývalého spoluhráče z reprezentace Érica Abidala je dobrou volbou. „Pro trenérskou činnost má ideální předpoklady. Je inteligentní, pokorný a dokáže předat hráčům své zkušenosti, které během kariéry nasbíral. Vidím ho, jako budoucího trenéra prvního týmu Realu."

Podobně jako Abidal smýšlí i Michel, bývalý hráč Bílého baletu, a podle španělských médií další z kandidátů na Ancelottiho pozici. „Nevidím se jako hlavní kandidát. Ne, že bych netoužil se stát trenérem tak velkého týmu jako je Real, ale věřím, že klub je připraven převzít Zidane."

Francouz svou budoucnost neřešíSám Zidane na konci ledna prohlásil, že Ancelotti je nejlepší kouč pro Real. „On přesně ví, jak vést mužstvo. Je to nejlepší možná varianta."

Sám svou budoucnost neřeší. „Momentálně jsem spokojený s prací v Castille (rezervní tým Realu). A co bude příští rok? Uvidíme."

Reklama