Hlavní obsah

Messi přenechal penaltu po téměř pěti letech, Neymar šancí pohrdl

Barcelona

Hvězdný fotbalista Barcelony Lionel Messi ve středečním úvodním semifinále Španělského poháru s Villarrealem (3:1) nečekaně přenechal penaltu Neymarovi, který ji však neproměnil. Argentinský útočník je v katalánském týmu hlavním penaltovým specialistou a podobné gesto neudělal už téměř pět let. Přesný důvod, proč Messi svému brazilskému spoluhráči exekuci přenechal, není znám.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelonský útočník Neymar proti Villarrealu neproměnil pokutový kop.

Článek

Messi se v barcelonském dresu naposled vzdal pokutového kopu 21. března 2010 v ligovém duelu se Zaragozou. Po svém hattricku nechal v poslední minutě zahrávat Švéda Zlatana Ibrahimovice, jenž uspěl a uzavřel na 4:2.

Proti Villarrealu rozhodčí odpískal penaltu po ruce Matea Musacchia v 70. minutě za stavu 3:1. Podle záběrů televizních kamer Messi požádal ofenzivního kolegu Neymara, aby se zahrávání ujal on. Zaskočený Brazilec neodmítl, ale nepříliš povedeným pokusem nechal jen vyniknout hostujícího gólmana Sergia Asenja.

"Normálně kope penalty Leo a Neymar je druhý na seznamu. Rozhodnutí je na hráčích, takže se nějak dohodli na hřišti," řekl novinářům trenér Barcelony Luis Enrique. "Také jsem byl hráčem a vím, jak je důležité sebevědomí. Naším penaltovým exekutorem je Leo, ale v oba mám plnou důvěru," doplnil bývalý španělský reprezentant.

Není znám přesný důvod, proč Messi, který v 41. minutě vstřelil na Camp Nou vedoucí gól, přenechal pokutový kop Neymarovi. Fanoušci na sociálních sítích spekulují, že šlo buď o velkorysou nabídku spoluhráči, nebo čtyřnásobný držitel Zlatého míče v danou chvíli jednoduše cítil, že by Asenja nepřekonal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články