Hlavní obsah

Barcelona - Málaga 0:1Překvapení na Camp Nou! Barcelona odevzdala všechny body Málaze

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony překvapivě prohráli v duelu 24. kola španělské ligy s Málagou 0:1 a nenavázali tak na předchozích jedenáct vítězných soutěžních zápasů v řadě. Jediný gól zápasu vstřelil v sedmé minutě Juanmi. Atlético Madrid zvládlo večerní duel s Almerií, na výsledku 3:0 se výraznou měrou podílela útočná dvojice Mandžukič-Griezmann.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Luis Suárez v zápase s Málagou.

Článek

Katalánský celek do utkání s Málagou nevkročil dobře, což potrestal po dlouhém výkopu brankáře Kameniho a chybě obránce domácích Alvese jedenadvacetiletý útočník Juanmi a připsal si pátou trefu v sezoně.

Druhý tým španělské ligy se snažil o vyrovnání a zejména v závěru měl hned několik slibných příležitostí, Málaga ale byla rovnocenným soupeřem, což dokládá i celkový poměr střel 11:11. Barcelona tak podruhé v sezoně odevzdala na stadionu Camp Nou plný počet bodů a vedoucí Real Madrid bude mít v nedělním utkání na hřišti Elche možnost odskočit na rozdíl čtyř bodů.

"Nebylo by správné v souvislosti s porážkou ukazovat na jednotlivé hráče. Tým nehrál na potřebné úrovni. Všechny naše útoky v druhém poločase vedly k soupeřovým únikům. Snažili jsme se neustále útočit středem hřiště, bylo pro nás ale velmi těžké vytvořit si šance a hráli jsme příliš neorganizovaně. Rád bych si myslel, že to byla pouze náhoda, ale uvidíme, co se stane v příštích týdnech," zhodnotil zápas kouč Barcelony Luis Enrique.

Do vedení v utkání proti Almeríi dostal Atlético ve 13. minutě z penalty chorvatský reprezentant Mandžukič, který se dále asistencemi podílel na obou Griezmannových gólech. Francouz se v posledních pěti ligových utkáních trefil šestkrát a se 14 brankami na kontě se zařadil na čtvrté místo v tabulce střelců španělské ligy.

Valencie potřetí v řadě vyhrála, na půdě poslední Córdoby ale rozhodl o tříbodovém zisku až v 81. minutě Piatti. Zůstala tak i po 24. kole na čtvrtém místě o tři body za třetím Atléticem.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo
FC Barcelona - Málaga 0:1 (7. Juanmi)
Córdoba - Valencie 1:2 (74. Ghilas z pen. - 38. Gomes, 81. Piatti)
Atlético Madrid - Almería 3:0 (20. a 29. Griezmann, 13. Mandžukič z pen.)
22:00 La Coruňa - Vigo

Reklama

Související témata: