Hlavní obsah

Máme náskok, ale rozhodne až poslední kolo, neodepisuje kouč Realu soupeře z Barcelony

Madrid

Přestože fotbalisté Realu Madrid mají po víkendu v čele španělské ligy náskok čtyř bodů před druhou Barcelonou, jejich trenér Carlo Ancelotti se domnívá, že o novém mistrovi rozhodne až poslední kolo. Uvědomuje si totiž, že Real ještě v březnu čeká těžké utkání na Nou Campu, ve kterém se Barcelona může vrátit do hry.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti při utkání s Elche.

Článek

"Teď sice máme náskok, ale víme, že o titulu se bude rozhodovat až v posledním kole. To jsem tvrdil v minulosti a myslím si to stále," řekl Ancelotti po nedělní výhře 2:0 nad Elche. Real díky ní využil sobotní porážku Barcelony s Málagou a odskočil jí v tabulce. Ve zbývajících 14 kolech si může dovolit o jedno zaváhání více než Katalánci.

"Prohra Barcelony mě překvapila asi jako každého, protože hrála ve vynikající formě. Nepochybuji však o tom, že nám to ještě ztíží," řekl Ancelotti. "Málaga nám udělala laskavost a teď je na nás, abychom to nepromarnili," doplnil záložník Isco.

Ancelottiho těší i to, že Real k tradičně silné ofenzivě přidává i kvalitní obranu. Od výprasku 0:4 s Atléticem Madrid třikrát po sobě neinkasoval. "Navíc jsme soupeřům ani nedovolili příliš šancí. Bráníme teď opravdu dobře. Pokud budeme pokračovat v podobných výkonech, tak budeme vyhrávat," řekl italský kouč.

Reklama

Související témata: