Hlavní obsah

Ronaldovi chybí ještě 33 gólů, aby se stal nejlepším střelcem Realu všech dob

Madrid/ Praha

V nedělním ligovém duelu s Elche se hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo zase trefil a pomohl tak svému Realu k výhře 2:0, ale stále mu chybí 33 gólů k tomu, aby se stal nejlepším střelcem Bílého baletu v celé jeho historii. Zatím totiž figuruje v historickém přehledu kanonýrů Galacticos společně s legendárním Calosem Santillanou s 290 trefami na třetí příčce.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo(vpředu) oslavuje gól. V Realu už jich nastřílel dvě stě devadesát.

Článek

Parádní představení a hlavně pak vítězství, které madridský Real zase o něco přiblížilo vysněnému mistrovskému titulu. Vždyť po výhře nad Elche, o které se zasloužili Benzema a právě Ronaldo, vede Bílý balet před druhou Barcelonou zase o čtyři body.

Pro Ronalda bylo střetnutí významné i v tom, že docílil 290. gólu v dresu Realu. Dostal se tak v historickém přehledu nejlepších snajprů madridského klubu na třetí příčku.

Na té první zatím neochvějně trůní Raúl, který nasázel 323 gólů, druhý je nezapomenutelný Alfredo Di Stefano s 307 brankami, třetí pak Carlos Satillana a právě s Ronaldo s 290 góly.

Nejlepší střelci Realu všech dob
Raúl323741
Alfredo Di Stefano307392
Cristiano Ronaldo290281
Carlos Santillana290645
Ferenc Puskás242262
V prvním sloupci jméno, ve druhém počet nastřílených gólů, ve třetím počet odehraných zpasů.

„Hezké, ale mě osobní rekordy zase až tak moc nezajímají. Pro mě jsou prioritou úspěchy mužstva. V La Lize a Lize mistrů," odvětil Ronaldo, když mu novináři statistiku gólů připomínali.

Samozřejmě s poznámkou, že zatímco on potřeboval jen 262 zápasů, aby do nejlepší trojice všech dob pronikl, Di Stefano musel za Real sehrát 392 utkání a Raúl dokonce nastoupit do 741 duelů.

„Jsem si jistý, že tu metu rychle dosáhne a nejlepším střelcem Realu všech doba se v brzké době stane on," reagoval kouč Realu Carlo Ancelotti na osmatřicátou trefu Ronalda v této sezóně a Portugalcův vstup mezi trojici nejlepších kanonýrů Bílého baletu.

Reklama