Hlavní obsah

Absence Tourého nám nahrává, bez něho jsou Citizens slabší, liboval si obránce Barcelony Piqué

Manchester/Praha

Jedno fotbalisté Barcelony po příletu na ostrovy přiznávali. „Absence Yayi Tourého nám nahrává. Pro City je velice důležitým hráčem a bez něho je náš soupeř slabší,“ netajil obránce španělského týmu Gerard Piqué, že dnešní první osmifinálový zápas Ligy mistrů na Etihad stadium by měl být pro Barcelonu snazší než před rokem, kdy v Manchesteru ve stejné fázi soutěže 2:0 vyhrála.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gerard Piqué na tiskové konferenci před zápasem Ligy mistrů.

Článek

Překvapivá sobotní ligová prohra s Málagou na domácím hřišti barcelonským fotbalistům v hlavě neleží. A ztráta na Real, která znovu narostla na čtyři body, také ne. Unisono to tvrdili po příletu do Manchesteru jak trenér Luis Enrique, tak i jeho svěřenci.

„Když jsme vyhráli předchozích jedenáct zápasů v řadě, nikdo o tom nemluvil. Teď jednou prohrajeme a řeší to všichni," bagatelizoval nečekané zaváhání Piqué.

Neúčast Tourého znát je

„Pro nás se ale nic neděje, což v nastávajících zápasech dokážeme," tvrdil, že manko na Real lze smazat a výsledky ve španělském Královském poháru a hlavně pak v Lize mistrů dokázat, že Barcelona žádný útlum nezažívá.

Dnešní večerní duel s Manchesterem City nabízí první příležitost. „Bude to podobný zápas jako loni, protože obě mužstva chtějí držet míč a útočit," připomínal Piqué loňskou výhru  Barcelony 2:0 na Etihad stadium.

"Pro nás je ovšem výhodou, že domácí postrádají Tourého, který je pro ně velice důležitým hráčem. V defenzívě i při útočení. Je velký rozdíl ve hře City, když Yaya nastoupí a když naopak chybí. Bez něho jsou Citizens slabší," dodával.

Reprezentant Pobřeží slonoviny Yaya Touré byl vyloučen v zápase základní skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva, dostal distanc na tři zápasy a ještě dnes bude Citizens chybět. Zatímco v Champions League Pellegriniho tým zvládl dva poslední zápasy ve skupině proti mnichovskému Bayernu a AS Řím i bez Tourého, v domácí soutěži byl bez něho bezradný.

Když totiž Yaya Touré odjel na africký šampionát, vyhrál Manchester City v Premier League z pěti zápasů jen jediný. A z FA Cupu ho překvapivě vyřadil Middlesbrough.

„Na tom vidíte, co pro City znamená," usmíval se Piqué, který s Tourém v době jeho barcelonského angažmá hrával v jednom dresu.

My jsme Barcelona, hlásil kanibal Suárez

„Ale na absenci spoléhat samo sebou nemůžeme, musíme se dívat sami na sebe," poznamenal Piqué promptně.

„Musíme být snaživí a trpěliví, protože jedině tak povede cesta k vítězství nad velice silným protivníkem," nabádal své svěřence kouč Enrique netající se spokojeností, že s týmem odletěl ze Španělska a unikl tak neustálému připomínání sobotní prohry s Málagou.

„Pro nás jen dobře, že hrajeme už tři dny po tomto utkání, protože máme možnost na výsledek rychle zapomenout a dáme všem na srozuměnou, že jsme tady. A stále silní a lační úspěchů."

„Že jsme Barcelona, což hodně znamená i v konfrontaci se špičkovým týmem, jakým Manchester City nesporně je," připomněl se i uruquayský „kanibal" Luis Suárez, který po letním přestupu z Liverpoolu do Barcelony nastoupí k prvnímu zápasu na ostrovech.

Jak skončí úvodní osmifinálový duel LM mezi Manchesterem City a Barcelonou?
Výhrou Manchesteru City
35,1 %
Remízou
13,8 %
Výhrou Barcelony
51,1 %
Celkem hlasovalo 3399 čtenářů.

Reklama