Hlavní obsah

Španělský svaz akceptoval sankci FIFA vůči Almeríi, liga ne

Zatímco Španělský fotbalový svaz akceptoval nedávné rozhodnutí světové federace FIFA odečíst prvoligovému klubu UD Almería tři body, samotná ligová soutěž LFP tak neučinila. A tak kolem postavení andaluského klubu v tabulce panují zmatky. Španělská federace RFEF už mu tři body sebrala, což pro tým momentálně znamená 18. místo, z kterého se sestupuje, LFP nadále vede Almeríu na 16. příčce.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Fotbalisté Atlétika Madrid Antoine Griezmann a Mario Mandžukič se radují z gólu, který vstřelili gólmanovi Almeríe Julianovi Cuestovi.

Článek

"Španělský svaz posílá UD Almería do druhé ligy," postěžoval si klub na svém webu. Jeho prezident Alfonso García už dříve oznámil, že rozhodnutí FIFA napadne u mezinárodní arbitráže CAS.

V kauze jde o údajný dluh za přestup hráče, respektive takzvané výchovné ve výši 60 000 eur, které si nárokuje dánský klub Aalborg. Od něj v roce 2010 získala Almería reprezentačního obránce Michaela Jakobsena za milión eur. Když Jakobsen v roce 2012 přestoupil do FC Kodaň, vznikl podle španělských médií Aalborgu nárok na výchovné, které ale neobdržel. García na to nyní zareagoval tvrzením, že uhrazení této částky je věc FC Kodaň.

Reklama

Související témata: