Hlavní obsah

Je jen stínem slavného gólmana, sepsul ho Lineker. Za tři góly opravdu mohu, uznal Casillas

Madrid/ Praha

Až v úplně poslední minutě, kdy zlikvidoval vyloženou šanci Höwedese a zabránil tak pátému gólu znamenajícímu vyřazení, si brankář Realu Iker Casillas diváky na San Bernabeu alespoň trochu usmířil. Jinak totiž zněl při osmifinálové přestřelce na jeho adresu jen a jen pískot. „Nebyl to můj nejlepší zápas, o tom není pochyb,“ přiznával veterán mezi tyčemi Bílého baletu poté, co jeho tým postup přes Schalke do čtvrtfinále Ligy mistrů nakonec přece jen protrpěl a po domácí prohře 3:4 se mezi nejlepších osm mužstev dostal.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Fotbalista Schalke Klaas-Jan Huntelaar (vpravo) překonává gólmana Realu Madrid Ikera Casillase (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Nechytil téměř vůbec nic. Však také on a legionář z ostrovů Bale dostali od expertů i novinářů nejhorší známky a za předvedený výkon byli zahrnuti největší kritikou.

„Casillas je jen stínem skvělého brankáře, jímž kdysi byl," napsal ještě v průběhu duelu na sociální síti twitter Gary Lineker, bývalý skvělý útočník Anglie.

„Nesu skutečně odpovědnost za první tři inkasované branky," nesnažil se nijak vymlouvat Casillas, který trápící se Real v odvetě se Schalke vůbec nepodržel a do devadesáté minuty jen lovil balóny ze sítě. Proto kritika, proto pískot fanoušků.

Pomoc diváků potřebují

O to víc Casillas překvapil, když se po skončení zápasu vydal k pískajícím ochozům. „Čím dříve se znovu naváže pouto mezi námi a diváky, tím lépe pro všechny. Potřebujeme jejich pomoc a podporu," vysvětloval před kamerami televizní stanice Canal+ své gesto.

Real prožívá neskutečnou mizérii, z níž se nemůže dostat. V lize přišel o vedení a náskok v tabulce poté, co v sobotu prohrál s Bilbaem, na scéně Ligy mistrů se zmítal na pokraji vyřazení, i když k domácí odvetě nastupoval s dvoubrankovým aktivem z prvního zápasu v Gelsenkirchenu, kde 2:0 vyhrál. Deset dnů hrůzy, během nichž nedokázal vyhrát ani jedno ze tří soutěžních utkání, prostě vygradovalo.

„Na privilegovaném místě figurujeme stále, ale je pravdou, že teď jsme u dna. U úplného dna! Potřebujeme vstát, změnit čip a ode dna se odrazit," uznával Casillas, že partie s německým Schalke ani jemu, ani jeho spoluhráčům k probuzení nepomohla.

Čtyři góly? Gólman je vinen

Jemu samotnému tuplem ne. „Když brankář dostane čtyři góly, nese vždycky vinu," přiznával Casillas

„Nebyl to se Schalke skutečně příjemný zážitek, ale až dojde příští pátek na losování čtvrtfinále Champions League, budeme u toho a zapomeneme na něj," netajil se po osmifinálové trýzni Iker Casillas vírou, že jeho Realu bude zase lépe.

„Teď nikdo z nás nesmí přemýšlet sám sobě, musíme společně myslet na tým a na to, co přijde zítra. Nemůžeme se dívat na to, čeho jsme v této sezóně dosáhli, připomínat si sérii dvaadvaceti vítězných zápasů. Stejně tak ale musíme zapomenout na to, co se stalo v posledních deseti dramatických dnech, protože je třeba udělat krok dopředu."

Reklama

Související témata: