Hlavní obsah

Trpěli jsme, mohlo se stát opravdu cokoli, přiznal Ancelotti, že se až do konce odvety se Schalke třásl

Madrid/ Praha

Před rokem dovedl Real k desátému triumfu v Lize mistrů, teď aby se italský kouč Carlo Ancelotti strachoval, zda vydrží na San Bernabeu do konce sezóny. „Dělám svou práci a musím ji prostě dělat lépe než dosud. Na vyhazov tudíž nemyslím,“ odmítal myšlenky na předčasný konec Ancelotti po prohře s německým Schalke v osmifinálové odvetě Ligy mistrů, kterou jen vygradovalo uplynulých deset dramatických madridských dnů.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti se po odvetě se Schalke fanouškům v jednom kuse omlouval.

Článek

Ve španělské lize nejprve remíza s Vilarrealem, poté porážka v Bilbau, teď v Lize mistrů domácí prohra se Schalke. Deset katastrofálních dnů, během nichž přišel Real v domácí soutěži o bodový náskok i vedení v tabulce a v Lize mistrů se až do posledních sekund odvety třásl strachy, aby neskončil už v osmifinále.

Pískot jsme se zasloužili, uznal kouč

„Fanoušci na nás pískali oprávněně, protože hrajeme velice špatně a trpěli jsme do poslední minuty. Mohlo se stát cokoli, protože jsme měli problémy ve všem. V obraně i v útoku, v koncentraci i motivaci," přiznával italský kouč Realu, že si jeho tým zasloužil nespokojené reakce publika přerůstající v závěru střetnutí doslova ve výsměch.

„Po tom, jak jsme si vedli a hráli ještě v prosinci, je těžké pochopit, co se s námi děje," narážel Ancelotti na šnůru, během níž jeho mužstvo soupeře drtilo a ve 22 zápasech po sobě jen a jen vyhrávalo.

„Ztratili jsme sebedůvěru, přišli jsme o naši identitu, postrádáme tvář, kterou jsme měli. V tom je to především," snažil se italský trenér hledat bezprostředně po odvetě se Schalke příčiny krize, v níž se Real zmítá a která podněcuje spekulace o předčasném Ancelottiho konci na San Bernabeu.

Na odvolání Ancelotti nemyslí

„Vím o nich, ale nemyslím na ně. Musím dělat svou práci ještě lépe než dosud, stejně jako musí ještě víc pracovat hráči, jimž jsem nepřestal věřit. V první řadě je třeba zlepšit defenzívu, protože není možné, abychom doma dostali čtyři branky. Ale změnit je třeba víc věcí," uvažoval nahlas Ancelotti a za bídný výkon proti Schalke se nepřestával fanoušků omlouvat.

„Pro pověst klubu, jakým je Real, nejsou podobné zápasy a výkony dobré, proto jsme si pískot zasloužili. Měl by pro nás představovat motivaci pro další zápasy."

Reklama