Hlavní obsah

El Clásico je tady a Ancelotti má nůž na krku. Budoucnosti se nebojím, tvrdí

Tvrdí, že se o své místo na lavičce Bílého baletu ani trochu nebojí. A to přesto, že prezident Realu Florentino Perez připustil, že pokud by Carlo Ancelotti s mužstvem prohrál v neděním duelu s Barcelonou, mohl by skončit. „Nemám pocit, že moje budoucnost je v sázce. Ten duel je důležitý pro nás všechny. Hráče, trenéry, vedení a samozřejmě fanoušky, protože jde o El Clasico,“ zůstává nad věcí pětapadesátiletý italský kouč.

Foto: Vincent West, Reuters

Rozpačité hvězdy Realu Madrid Gareth Bale (druhý zprava) a Cristiano Ronaldo (vpravo) po prohře s Bilbaem.

Článek
Fotogalerie

Real prožívá neskonalou mizérii. Ve španělské lize sice poslední duel s Levante vyhrál, jenže z předchozích dvou duelů s Villarrealem a Bilbaem získal jen bod, což ho stálo vedení v tabulce. A aby toho nebylo málo, i osmifinálová odveta Ligy mistrů se Schalke skončila málem blamáží. Však také fanoušci své hvězdy vypískali a našňupnutý Ronaldo se zapřísahal, že do konce sezóny nepromluví s novináři.

El Clásico mezi Barcelonou a realem začíná ve 21.00, přímý přenos vysílá Sport1. On-line reportáž sledujte na Sport.cz.

A za této konstelace přichází El Clásico. Konfrontace s Barcelonou, která tabulku vede s jednobodovým náskokem před Realem a v lize vyhrála sedmnáct z posledních osmnácti zápasů. Formu stvrdila i v osmifinále Champions League dvěma výhrami nad Manchesterem City. Dnes večer je proto favoritem.

„Víme, o co jde. Uznávám, že v poslední době jsme nehráli dobře, ale svým hráčům pořád věřím. A oni si uvědomují, že jde o důležitý zápas v důležitou chvíli," nepřipustil trenér Carlo Ancelotti ani na chvíli, že by snad s Bílým baletem na Camp Nou neuspěl.

Možná i proto bagatelizuje všechny zvěsti a spekulace, že v případě prohry na lavičce skončí. Prohra by totiž znamenala čtyřbodové manko na katalánského soupeře, takže sen Realu o třiatřicátém titulu by dostal vážné trhliny.

Benzema připomněl podzimní triumf

„Cítil jsem se dobře a cítím se dobře. Možná proto, že má trpělivost nemá hranic, jak tvrdí někteří moji známí. Není to až tak docela pravda, protože i já mám svou hranici. Teď ale vím, že jsme v Barceloně schopni uspět. Samozřejmě pokud předvedeme ten nejlepší výkon," rozpovídal se Ancelotti před nedělním utkáním.

„Víme, že budeme čelit velikému tlaku, ale to je normální, protože nás čeká obrovský zápas. Každý hráč, který miluje fotbal, chce v takovémto utkání nastoupit," řekl Karim Benzema pro web Bwinu, který je sponzorem Realu.

„Budeme nastupovat k utkání s tím, že ho chceme vyhrát. A když budeme dobře bránit, svedeme to. Jsme přece Real, takže můžeme zopakovat výsledek z první poloviny sezóny," připomněl, že doma na San Bernabeu vyhrál jeho tým 3:1.

Reklama

Související témata: