Hlavní obsah

Sevilla - Barcelona 2:2Barcelona ztratila v Seville a Real zmenšil její náskok

Madrid
Aktualizováno

Barcelona pouze remizovala v 31. kole španělské fotbalové ligy na hřišti Sevilly 2:2 a od druhého Realu Madrid, který bez problémů vyhrál 3:0 nad Eibarem, ji dělí pouze dva body.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Nespokojený útočník Barcelony Lionel Messi v zápase se Sevillou.

Článek

Po úvodní půlhodině to ovšem na ztrátu Katalánců nevypadalo. Nejprve Lionel Messi svým 19. gólem proti Seville v kariéře potvrdil, že právě andaluzský tým je jeho nejoblíbenějším soupeřem. Žádnému jinému týmu totiž více gólů nedal. A po půlhodině už Barcelona vedla o dvě branky, z přímého kopu se krásně trefil Neymar.

Sevilla se ovšem nevzdala a ještě před poločasem dokázala odpovědět. Z dálky se trefil Éver Banega, jehož prudká střela zaskočila brankáře Brava. Iborra mohl o chvíli později vyrovnat, ale šanci mu zmařil Alves.

Po přestávce se do velké šance dostal Luis Suárez, třetí z hvězdného barcelonského útoku. Jemu ovšem přáno nebylo, z prostoru penalty přestřelil. A nakonec to byli domácí, kteří měli poslední slovo. Po chybné rozehrávce utekl obraně Vidal, poslal míč před bránu, kde do prázdné brány skóroval Kévin Gameiro. Sevilla dokázala dva góly vytěžit ze stejného počtu střel mezi tyče.

Barcelona poprvé od konce února ztratila ligové body a sedm kol před koncem soutěže dovolila Realu se přiblížit na rozdíl dvou bodů. Sevilla, která v lize neprohrála stejně dlouho, zůstává na pátém místě, za čtvrtou Valencií je však jen vinou horšího skóre.

Ancelotti šetřil opory

Trenér Realu Carlo Ancelotti se proti Eibaru rozhodl šetřit několik opor, v základní sestavě tak nenastoupili Benzema, Bale, Pepe ani kapitán Casillas. Cristiano Ronaldo ovšem na trávníku byl a právě on v 21. minutě otevřel skóre.

Portugalský záložník se trefil z přímého kopu, což se mu povedlo naposledy téměř před rokem v Lize mistrů proti Bayernu Mnichov. Tabulku střelců vede s 38 góly.

Druhou branku domácích přidal Javier Hernández, který skóroval na stadionu Santiaga Bernábeua poprvé od letního příchodu do Realu. Výhru Bílého baletu po přestávce ještě pojistil třetím gólem Jesé.

Třetí Atlético remizovalo 2:2 na půdě Málagy. Obě dvě branky obhájce titulu vstřelil Antoine Griezmann, který je s osmnácti brankami společně s Neymarem třetí nejlepší střelcem soutěže.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Real Madrid - Eibar 3:0 (21. Ronaldo, 31. Hernández, 83. Jesé)
Málaga - Atlético Madrid 2:2 (37. vlastní Torres, 71. Samuel - 25. a 78. Griezmann)
FC Sevilla - FC Barcelona 2:2 (38. Banega, 84. Gameiro - 14. Messi, 31. Neymar),

Reklama

Související témata: