Hlavní obsah

Espanyol - Barcelona 0:2Barcelona zvítězila v derby nad Espaňolem a vede o pět bodů

Barcelona

Barcelona zvítězila v městském derby v 33. kole španělské fotbalové ligy nad Espaňolem 2:0 a před nedělním zápasem Realu na hřišti Celty Vigo zvýšila náskok v čele tabulky na pět bodů.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalisté Barcelony slaví gól na hřišti Espaňolu. Druhý zleva je autor branky Neymar.

Článek

O výhru favorita se po krásných akcích v první půli postarala dvojice Neymar - Messi. Nejprve se po zpětné přihrávce Alby a chytrém přenechání míče od Suáreze trefil brazilský útočník. Jeho argentinský spoluhráč skóroval o osm minut později, kdy prostřelil domácího brankáře Casillu z téměř nulového úhlu.

Barcelona si zápas po přestávce zkomplikovala, protože Alba dostal během jediné minuty dvě žluté karty a byl vyloučen. Nejprve za zakopnutí míče a poté za následné protesty.

I tak si ale hosté výhru hlídali, Messi ještě trefil tyč. Na druhé straně sice dvakrát zahrozil Stuani, ale Bravo čisté konto udržel. Vyloučen byl v závěru také domácí Moreno, i on dostal dvě žluté karty během jediné minuty.

Třetí místo si drží Atlético Madrid, které bez problémů porazilo Elche 3:0. Všechny góly dali domácí po přestávce, hned dvakrát se prosadil třetí nejlepší střelec soutěže Antoine Griezmann. Na kontě má již 22 branek, více nikdy francouzský hráč ve španělské nejvyšší soutěži v jediné sezóně nenastřílel.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:2 (17. Neymar, 26. Messi)
Atlético Madrid - Elche 3:0 (53. a 77. Griezmann, 63. Raúl García)
Getafe - Levante 0:1 (35. Casadesús)
San Sebastian - Villarreal 0:0

Reklama

Související témata: