Hlavní obsah

Real Madrid - Almería 3:0Real se výhrou znovu přiblížil Barceloně na dva body

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid ve španělské lize porazili Almeríi 3:0 a po šesté výhře v řadě ztrácejí čtyři kola před koncem na vedoucí Barcelonu stále jen dva body.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Alvaro Arbeloa z Realu Madrid jásá po gólu proti Almeríi.

Článek

Real měl proti 17. týmu tabulky výraznou převahu, ovšem na úvodní gól čekal 44 minut. Pak se však hezky položil do voleje z 20 metrů James Rodríguez a postaral se o stý gól svého týmu v sezoně. Real tuto hranici překonal už pošesté v řadě, zatímco předtím se mu to v historii povedlo jen jednou.

Hned po změně stran přišla rychlá akce Realu po pravé straně a stoper Dos Santos si Kroosův centr srazil do vlastní branky. V závěru pak výhru pečetil Arbeloa po Hernándezově přihrávce.

Na lavičce Realu už se objevil teprve šestnáctiletý Nor Martin Ödegaard, který se mohl stát nejmladším hráčem v historii soutěže, šanci ve hře však zatím nedostal.

V boji o čtvrtou příčku znamenající postup do předkola Ligy mistrů si polepšila Sevilla, která porazila Eibar 3:1 zásluhou dvou branek Baccy z úvodní čtvrthodiny. O bod se tak dostala před Valencii, ta však má zápas k dobru.

Španělská liga - 34. kolo:
Eibar - FC Sevilla 1:3 (51. Piovaccari - 7. a 15. Bacca, 64. Reyes)
Real Madrid - Almería 3:0 (44. Rodríguez, 49. vlastní Dos Santos, 84. Arbeloa)
Vigo - Málaga 1:0 (89. Nolito)
Elche - La Coruňa 4:0 (6. Jonathas, 20. Lomban z pen., 54. Pasalič, 90.+1 G. Rodríguez)
Villarreal - Atlético Madrid 0:1 (74. Torres)

Reklama

Související témata: