Hlavní obsah

Haló, Berlíne. Mise je splněna, naše poslání ale nekončí, napsal po vyřazení Bayernu kouč Barcelony

Mnichov/Praha

Potřeboval jen pár minut. Aby vydýchal radost z postupu do finále. Aby si s hráči prožil euforii, která v kabině Barcelony po semifinálové odvetě Ligy mistrů v útrobách mnichovské Allianz arény zavládla. „Mise je splněna. Naším cílem teď ale je stát se mistry Evropy. Haló Berlíne,“ napsal kouč Katalánců Luis Enrique na twitter. Pochopitelně nadmíru šťastný, že měl nad svým někdejším spoluhráčem Pepem Guardiolou navrch a jeho Bayern vyřadil. Barcelona si po tříleté odmlce zahraje finále Champions League. A ke všemu v Berlíně, kam se tolik těšil právě Bayern.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Neymar oslavuje svoji trefu proti Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci v Barceloně slavili postup Blaugranas do finále Ligy mistrů.

Nejen kouč, ale i hráči Barcelony se topili v euforii. Aby ne, když mají hned tři primáty na dosah.

„Teď už nám k tomu stačí jen tři výhry," připomínal Xavi, nový rekordman Ligy mistrů. V Mnichově nastoupil na posledních čtvrthodinu, čímž jako první hráč v historii pokořil metu 150 startů v Champions League.

Třikrát vyhrát postačí

„Postačí nám vyhrát jeden zápas v lize, zvládnout finále Královského poháru s Bilbaem, které hrajeme doma na Camp Nou a uspět v červnovém finále Champions League v Berlíně," vypočítával mety, jež má Barcelona ještě před sebou.

„Tahle sezóna by mohla být pro Barcelonu opět báječná," rozplýval se před televizními kamerami přímo na trávníku Iniesta.

„Zásluhou trenéra, jemuž patří dík nás všech. Je pro nás obrovsky důležitý, protože bez něho by bylo nemožné dosáhnout toho, co jsme dokázali," připomínal podíl kouče Enriqueho Ivan Rakitič. Katalánci hráli sedmé semifinále Ligy mistrů za posledních osm sezón, což žádný jiný tým nedokázal. A s Bayernem rozhodli už minulou středu po domácí výhře 3:0.

„V prvním zápase pro nás bylo všechno daleko jednodušší, ale odveta byla velkým duelem proti jednomu z nejlepších mužstev světa. Proto jsme teď tolik šťastní," přiznával, že ani prohra 2:3 v odvetě jemu či spoluhráčům radost nekalí.

Chtějí soupeře, který si postup zaslouží

„Bayern se sice hodně zlepšil, ale my můžeme i tak slavit postup do finále. Jsme tam, kde jsme chtěli být. Šťastní ale nebudeme do chvíle, dokud tituly nevyhrajeme. Budeme se o to snažit, protože je to v našich možnostech a silách," plánoval Iniesta trojnásobný triumf, který se Barceloně nabízí.

„V každé soutěži nás od něj dělí jedno vítězství. Víme, že naším posláním je ale misi dokončit. Ve španělské lize a Královském poháru soupeře známe, ve finále Ligy mistrů chceme čelit protivníkovi, který si postup zaslouží. Mise je dokonána, ale teď je naším dalším cílem stát se klubovými mistry Evropy," nechtěl si trenér Luis Enrique vybírat mezi Realem a turínským Juventusem, potencionálními protivníky, na něž čeká semifinálová odveta dnes na Santiago Bernabéu. Stará dáma si do utkání přivezla nadějnou výhru 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články