Hlavní obsah

Brankář Valencie Alves si v závěru španělské ligy zranil koleno

Valencie

Radost fotbalistů Valencie z postupu do předkola Ligy mistrů zkalilo po posledním kole španělské ligy zranění brankáře Diega Alvese. Brazilský reprezentační gólman si v závěrečném duelu s Almeríí vážně poranil pravé koleno a čeká ho operace.

Článek

Devětadvacetiletý Alves musel střídat ve druhém poločasu a dnešní vyšetření potvrdilo, že má přetržený přední zkřížený vaz a poškozený meniskus. Zástupci klubu nepotvrdili, jak dlouhá pauza brankáře po chirurgickém zákroku čeká, podle odhadu španělských médií to bude zhruba půl roku. Do akce by se tak mohl vrátit přibližně v listopadu.

Valencie na hřišti Almeríe vyhrála 3:2 a uhájila čtvrté místo v tabulce, které znamená postup do předkola elitní soutěže. Finalista Ligy mistrů z let 2000 a 2001, který v minulé sezóně skončil v domácí soutěži po bídných výkonech až osmý bez šance na účast v lukrativních evropských pohárech, nyní doufá v návrat lepších časů.

Pomoci má Valencii i singapurský miliardář Peter Lim, který v závěru loňského roku klub převzal. Vedení španělského týmu si od jeho vstupu slibuje stabilizaci finanční situace, posílení mužstva a návrat mezi přední španělské a evropské kluby.

Reklama

Související témata: