Hlavní obsah

Přiblížil se Realu? Benítez po sezóně odejde z Neapole

Neapol

Už je to jisté - od fotbalistů Neapole po sezóně odejde trenér Rafael Benítez. Pětapadesátiletý kouč dnes oznámil, že italský klub opouští kvůli rodině. Přiživil tak spekulace španělských médií, podle kterých by měl v Realu Madrid nahradit odvolaného Carla Ancelottiho.

Foto: Reuters, Reuters

Převezme španělský kouč Rafael Benítez fotbalisty Realu Madrid?

Článek

K tomu, že by měl zamířit do Realu, kde v minulosti působil u mládežnických výběrů, se Benítez odmítl vyjádřit. "Rozhodl jsem se tak kvůli rodině, přestože Neapol a Aurelio (předseda klubu De Laurentiis) udělali všechno pro to, abych prodloužil," prohlásil trenér, kterému smlouva vyprší po sezóně. Tu Neapol zakončí v neděli domácím zápasem s Laziem Řím.

U Bílého baletu by měl Benítez nahradit Ancelottiho, který byl odvolán po sezóně bez zisku trofeje. Italský kouč přitom měl smlouvu ještě na jednu sezónu a loni Real dovedl k triumfu v Lize mistrů. V tomto ročníku však jeho tým nezvládl semifinále LM s Juventusem a v domácí lize skončil druhý o dva body za Barcelonou. Ve Španělském poháru vypadl už v osmifinále s městským rivalem Atléticem.

Vrátí se Ancelotti do AC Milán?

Média okamžitě za hlavního kandidáta na uvolněný post označila Beníteze, jenž má za sebou mimo jiné působení ve Valencii, se kterou dvakrát vyhrál ligu (2002, 2004) a Pohár UEFA (2004). S Liverpoolem přidal triumf v Lize mistrů (2005) a s Chelsea v Evropské lize (2013). S Neapolí letos získal Italský pohár.

Ancelotti by se zase mohl vrátit do AC Milán, kde trénoval v letech 2001 až 2009 a s klubem vyhrál dvakrát Ligu mistrů (2003, 2007) a jednou Serii A (2004). Rossoneri už předložili nabídku a pětapadesátiletý kouč oznámil, že rozhodnutí oznámí v červnu.

Reklama

Související témata: